«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 22:36:16

Головна » 2011 » Червень » 29 » Закарпаття: Кардинал Леонардо Садрі очолив урочистості з нагоди празника Перенесення мощей блаженного Теодора



Закарпаття: Кардинал Леонардо Садрі очолив урочистості з нагоди празника Перенесення мощей блаженного Теодора
17:56:09
 
Префект Конгрегації для Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі очолив урочистості з нагоди празника Перенесення мощей блаженного Теодора, що відбулися 27-28 червня в рамках святкування ювілейного Року блаженного священомученика Теодора Ромжі.
 
27 червня в Ужгородській богословській академії ім. Блаженного Теодора Ромжі владика Мілан та ректор академії митрофорний протоієрей Тарас Ловска відкрили наукову конференцію, присвячену 100-літтю від дня народження блаженного священномученика Теодора, 75-літтю його ієрейських свячень та 10-річчю беатифікації. З вітальним словом до присутніх звернувся кардинал Леонардо Сандрі. Про життя і діяльність єпископа Теодора Ромжі, який став жертвою комуністичного режиму, доповідь виголосив о. Даниїл Бендас.
 
На урочистості до Ужгорода прибули греко-католицькі єпископи, священики і вірники з сусідніх єпархій в Україні, а також зі Словаччини, Угорщини, Румунії, Сербії, Білорусі та інших держав. Розділити радість прийшли теж римо-католики, повідомляє сайт mgce.uz.ua
Головною подією урочистостей стала Архієрейська Божественна Літургія, яку 28 червня було відслужено на території Ужгородської богословської академії ім. Блаженного Теодора. Кардинал Сандрі передав присутнім вітання і Апостольське благословення Святішого Отця Бенедикта XVI. У своїй проповіді Префект Конгрегації для Східних Церков, зокрема, зазначив: «Відчуваємо присутність між нами блаженного Теодора та незабутнього блаженного Папи Івана Павла ІІ, який його беатифікував і який 1 травня цього року досягнув тієї ж самої цілі».
 
Після завершення Служби Божої відбувся Хресний хід з мощами Блаженного священномученика Теодора Ромжі вулицями міста до Хрестовоздвиженського кафедрального собору. Біля меморіальних дошок, присвячених репресованому духовенству Мукачівської греко-католицької єпархії, була відправлена панахида.
 
 
 
 

 


Категорія: Закарпаття | Переглядів: 371 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Ученые выяснили, почему некоторые планеты движутся задом наперед
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
Сільвіо Берлусконі святкує 74-річчя
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...