«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 15.05.2024, 09:04:12

Головна » 2011 » Серпень » 11 » Закарпаття підводить перші підсумки інформаційної кампанії щодо земельної реформи



Закарпаття підводить перші підсумки інформаційної кампанії щодо земельної реформи
17:45:11
 
 
У четвер, 11 серпня, в Ужгороді під керівництвом заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Володимира Гоблика відбулася підсумкова нарада обласної робочої групи щодо проведення роз’яснювальної роботи з питань земельної реформи.

На початку засідання перший заступник начальника управління Держкомзему Мафтей Попович, розповів про розповсюдження роз’яснювальних матеріалів, проведення нарад з питань реформи з представниками органів місцевого самоврядування, сільгоспвиробниками, власниками земель, науковцями. Питання створення та функціонування ринку сільськогосподарських земель неодноразово ставали предметами публікацій, телевізійних сюжетів у місцевих ЗМІ. У свою чергу начальник управління агропромислового розвитку Іван Паук, зауважив, що наради у Свалявському, Ужгородському, Хустському, Мукачівському районах проводилася без участі голів РДА, тоді як сільські керівники були присутніми у практично у повному складі.

– Перед нами поставлене важливе завдання – кожен селянин повинен знати, що невдовзі ринок землі діятиме. Опісля кампанії проведуть опитування закарпатців: наскільки вони поінформовані про земельну реформу. Тому голови районних адміністрацій повинні брати під особистий контроль питання обговорення земельної реформи, – наголосив начальник управління агропромислового розвитку Іван Паук.

Вирішено продовжити інформування населення щодо земельної реформи у засобах масової інформації та доручити головам районів у встановлені строки повідомити про зауваження громадськості щодо реформування.

Також учасники обговорили пропозиції до законопроекту «Про ринок земель». Однією з проблем ефективності земельного законодавства є механізм відповідальності за невикористання земель.

– Закордоном ці процедури виписані чітко. Береш землю, наприклад, під будівництво, називаєш строки виконання робіт і працюєш. Якщо ж не вкладаєшся у строки чи взагалі проект не реалізовуєш, то земля продається з аукціону. У нас земля роками може не використовуватися і ніякої відповідальності. Тому ті питання земельної реформи, які є «болючими» ми повинні чітко розписати і пропозиції подати на Київ, – резюмував заступник голови обласної адміністрації Володимир Гоблик.

Управлінню Держкомзему доручено з усіх районів краю зібрати та систематизувати пропозиції щодо земельної реформи для доопрацювання проекту у Верховній Раді.
 
 Прес-центр ОДА
Джерело: http://karpatnews.in.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 391 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Ужгородская сборная привезла “золото” с чемпионата Украины по классическому дартсу
Британские врачи рекомендуют лечить наркоманов героином
Офіційний курс валют на 22 червня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...