«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 09:00:58

Головна » 2011 » Лютий » 22 » «Жодного слова про кохання»



«Жодного слова про кохання»
13:09:26
 
Вчора, 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, закарпатські поети приєдналися до всеукраїнського письменницького марафону на підтримку української мови «Рідною мовою», який проходив у Львові.

Поети у прес-центрі на знак солідарності з українськими письменниками та митцями, які ініціювали літературний марафон "Рідною мовою" на підтримку української мови, читали вірші "не про кохання", а суголосні з життям простого українця. До марафону в Ужгороді долучилися Василь Кузан, поет-лірик, громадський діяч, очолює Іршавський районний відділ культури і туризму; Сергій Федака, професор, поет, прозаїк; Валентин Кузан, поет, фотограф, музикант; Михайло Грицик, виконавець української співаної поезії та Олександр Гаврош, журналіст, письменник.

Олександр Гаврош перед початком поетичного марафону коротко розповів про власне День української мови, який вчора відзначали у всьому світі та про акції пов'язані з протестами проти звуження сфери вживання української мови, яке можна спостерігати протягом останнього року. "Десятки письменників українських підписали звернення до співгромадян", – додав Олександр, зачитавши кілька тез зі Звернення українських письменників до співгромадян у День рідної мови

Закарпатські поети вирішили, що акція має носити поетичний характер, який міг би продовжити письменницький марафон у Львові та п'яти інших містах України і "ще раз підтвердити, що українське слово живе", – додав Олександр Гаврош. Відтак поети, які здебільшого пишуть про кохання, читали свої твори, в яких про це високе почуття не йшлося.

Після марафону поети відповіли на ряд питань, спрямованих здебільшого на стан літератури на Закарпатті. Питання книговидання та процесу доведення книжки, в даному випадку закарпатської, до закарпатського ж читача, до речі, вже не вперше піднімалися в стінах прес-центрі. Для того, аби донести книгу до читача, письменник, попри те, що він людина творча, мусить займатися маркетингом, в той час, як цим повинні займатися літературні агенти та видавництва. "Нинішнє покоління українських письменників, – сказав Валентин Кузан, – це покоління бійців". "Літературні сторінки, – розповів Василь Кузан, – забрані з усіх обласних газет".
 
Тому, з огляду на те, що українська та й закарпатська література сьогодні потрохи перейшла в онлайн-режим, було запропоновано створити літературний блог на базі Інтернет-ресурсу Закарпаття онлайн.

Насамкінець поети пустили по залу лист зі Зверненням письменників, аби кожен присутній міг своїм підписом долучитися до акції на підтримку української мови.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 571 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Количество разводов в Украине за первое полугодие 2010 года снизилось
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Практично всі готелі в Україні звільнено від сплати податку на прибуток на 10 років через Євро-2012
Заробітки на виборах: 5 тисяч по оголошенню, 15 тисяч - по знайомству
Уряд пояснив, що подорожчання газу покликане захистити бідняків
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...