«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 09:54:04

Головна » 2011 » Липень » 5 » ЗМІ: Каддафі готовий відмовитися від влади в обмін на гарантії безпеки



ЗМІ: Каддафі готовий відмовитися від влади в обмін на гарантії безпеки
10:25:53
 

Лівійський лідер Муаммар Каддафі погодився залишити владу в обмін на гарантії безпеки і можливість для його сина брати участь у подальшому політичному житті країни, пише газета КоммерсантЪ.

"Полковник посилає сигнали про те, що він готовий залишити владу в обмін на гарантії безпеки. І такі гарантії йому готові надати", - цитує видання високопоставлене джерело в російському керівництві.

За його словами, найбільш компромісну позицію в цьому сенсі займає Франція: "Вона не тільки готова розморозити частину рахунків Каддафі та його сім'ї, але й обіцяє посприяти тому, щоб полковник у разі його мирного відходу уникнув Гаазького трибуналу, який видав раніше міжнародний ордер на його арешт. Крім того, обговорюється питання про те, щоб лівійський лідер зміг залишитися на батьківщині".

Раніше глава опозиційної Національної перехідної ради Мустафа Абдель Джаліль заявив, що повстанці не заперечують проти того, щоб полковник провів залишок днів у Лівії.

"Як мирне рішення ми запропонували Каддафі піти у відставку і демобілізувати всіх його солдатів. Тоді він може вирішувати, залишитися йому в Лівії або залишити країну", - повідомив опозиціонер. При цьому він наголосив, що, якщо лідер Джамахірії після відставки залишиться на батьківщині, то він буде перебувати під постійним наглядом.

Чи погодиться полковник на нагляд - невідомо. Однак, за даними Коммерсанта, Каддафі, зі свого боку, висуває одну ключову умову, на яку, в свою чергу, може не піти опозиція: у виборах, які проведуть в разі реалізації у Лівії сценарію його відходу, має взяти участь його син Саїф.

Тим часом представник інформцентру Національної перехідної ради в Місураті Абдсалам Мажрох заявив виданню: "Для нас це не варіант. Якщо Каддафі залишиться в країні, це вже загрожує напруженістю, а якщо його родині дозволять займатися політикою - це викличе неминучий вибух. Каддафі чіплятиметься за владу через сина. Зброя і гроші у його клану є, а значить, миру не буде. Запитайте будь-кого в Бенгазі або Місураті, і вам дадуть відповідь: ми боролися не за це".

Не менш рішуче налаштовані і прихильники полковника. "Якщо лідер вважає за потрібне відмовитися від влади, ми приймемо його мудре рішення і будемо підтримувати його сина. Однак, щоб повністю передати владу прозахідним собакам, - такого не буде. Запитайте будь-кого в Тріполі або Сірті - всі готові зі зброєю в руках захищати лідера і його сім'ю від цих колонізаторів", - заявив газеті один з мешканців Тріполі.

Прихильники лівійського лідера кажуть, що якщо повстанці дійсно добиваються демократії, вони повинні допустити до участі у виборах усі політичні сили країни.

Нагадаємо, минулого тижня дочка Муаммара Каддафі Аїша підтвердила, що Тріполі веде "прямі і непрямі контакти" з повстанцями.

У свою чергу, син лівійського лідера Муаммара Каддафі Саїф аль-Іслам заявив, що військова операція НАТО проти Тріполі приречена на провал. За його словами, Національна перехідна рада в Бенгазі зараз просто тягне час, а її лідери розуміють, що шанси на перемогу рівні нулю, навіть якщо західні союзники докладуть максимум зусиль.

Сам Муаммар Каддафі 1 липня пригрозив НАТО вжити атаки на території Європи, якщо альянс не припинить військову кампанію проти його режиму.
 
Категорія: Світ | Переглядів: 486 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
В Україні за добу у пожежах загинули 4 людини
У президента підтвердили, що Податковий кодекс неконституційний і нелогічний
Закарпаття: У прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» з журналістами зустрінеться Головний рабин Закарпаття
Фірташ відреагував на публікації WikiLeaks про його стосунки з Могилевичем
Офіційний курс валют на 24 грудня
Погода у Закарпатті та Ужгороді 23 грудня
Генпрокурор Пшонка об’єднав дві транспортні прокуратури в одну
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...