«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 10:58:57

Головна » 2009 » Вересень » 17 » 18 закарпаток отримали почесне звання «Мати-героїня»



18 закарпаток отримали почесне звання «Мати-героїня»
07:29:32
У середу,  16 вересня, в камінному залі облдержадміністрації голова облдержадміністрації Олег Гаваші вручив відзнаки 18 багатодітним матерям  про почесне звання «Мати-героїня», яке їм було присвоєно відповідним указом Президента України Віктора Ющенка.
 
Закарпаття належить до регіонів, де один із найвищих рівнів народжуваності та велика кількість  багатодітних сімей. Від імені Глави держави керівник краю подякував матерям, за те, що народили і вивели в люди достойних громадян України.

 

 Заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Михайло Попович відзначив, що завдяки таким сім’ям міцніє і розвивається держава. Сім’я була і залишається берегинею людських цінностей, культури та наступності поколінь, чинником стабільності. Високе звання, зокрема присвоєно – Юлії Дарч, матері одинадцяти дітей, яка проживає у місті Берегові, Христині Попович з Берегівського району, яка виховує п’ятьох діток, Ользі Вовчок - матері шести дітей із села Мочола, цього ж району; багатодітним матерям Ганні Головановій та Пелагії Куклишин, які проживають в селі Волосянка, Великоберезнянського району; Ганні Кураковій та Ганні Каганець – з смт Великий Березний; Марії Білак з Підвиноградова Виноградівського району; Ользі Гал та Катерині Кеніз – з  міста Виноградова; Олені Сюгай з смт Вилок, Виноградівського району; Любові Герлі з смт Кольчино, Мукачівського району; Марії Куртан мешканці села Горонда, Мукачівського району; Ганні Лінтур з села Верхня Визниця, Мукачівського району; Любові Кузнецовій з міста Перечина; Марії Цвік та Тетяні Чмовш з  села Порошково, Перечинського району; Оксані Ярчич, що з села Тур’ї Ремети, Перечинського  району.

 

– Ми є свідками того, що в останні  роки влада приділяє чимало уваги  багатодітним родинам. Впевнений, що так  буде і в майбутньому, – відзначив голова облдержадміністрації Олег Гаваші.

 

Нині 222 закарпаток вже отримали почесне звання «Мати-героїня», з них 116 – цього року. 160 подань направлено в Секретаріат Президента.

 

За вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина було вручено орден «За заслуги» II ступеня Федору Ващуку – ректору Закарпатського державного університету.

 

За значний особистий внесок у соціально-економічний, культурний розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення Андрію Іванчу – художнику, директору Мукачівської міської картинної галереї, викладачеві методики  та теорії образотворчого мистецтва Мукачівського державного університету присвоєно почесне  звання «Заслужений художник України», а Івану Немешу – головному лікарю дочірнього підприємства «Санаторій «Сонячне Закарпаття» закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» почесне звання «Заслужений лікар України», повідомили zakarpatpost.net в Управління  інформації та зв’язків

із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 352 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
На Марсі знайшли залишки гігантського озера
Ученые выяснили, что склонность к азартным играм передается по наследству
В сибирских школах будут преподавать китайский язык
На Закарпатті оголошено штормове попередження: грози, зливи, град та шквалистий вітер
В Закарпатье объявлено штормовое предупреждение
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...