«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 19:51:07

Головна » 2009 » Січень » 10 » Влада Ужгорода хвалиться вбитими псами



Влада Ужгорода хвалиться вбитими псами
11:46:53

На вбивство двох тисяч псів бюджет міста витратив 67 тисяч гривень

 

Як то кажуть, «нема собаки – нема проблеми», саме за таким принципом вирішили зменшити кількість бродячих псів в обласному центрі міські чиновники. З весни в Ужгороді знищено та утилізовано близько 2 000 вуличних псів. Про це, як інформує ЗІК, минулого понеділка повідомив начальник управління міського господарства Ужгородської міської ради Іван Крайниківський. За його словами, 910 псів було вбито за кошт міської ради (було виділено 67 тис. грн.), інших – за рахунок спонсорської допомоги на ці цілі. Одна ампула отрути коштує 29 грн.
 
Протягом року, за інформацією Крайниківського, зафіксовано 532 звернення мешканців Ужгорода до лікарів через укуси бродячих собак. 45 громадян отримали хірургічну допомогу. Збитки від лікування покусаних становлять понад 240 тис. грн. А торік пси покусали 520 ужгородців, які зверталися по допомогу до лікарів.
 
В свою чергу захисниця тварин голова громадської організації «Допоможи другу» Віра Романова у коментарі газеті «НЕДІЛЯ» стверджує: світовий досвід засвідчує, що знищення бродяг призводить тільки до погіршення ситуації. «При знищенні собак на їхнє місце приходять пси з околиць та приносять нові інфекції. А при досягненні кількості стерилізованих собак у 70% популяція стрімко зменшується». В той же час, за словами Романової, двох тисяч собак не було вбито, за її даними зникли кілька десятків псів з бродячих зграй. Більше того, як стверджує захисниця тварин, вбивство собак робиться з порушенням норм чинного законодавства.
 
«В останній моїй розмові з керівником КП «Комунтранс» паном Грамотником (саме на це підприємство покладено функцію полювання на бродячих псів) він дійсно повідомив, що йому було виділено 67 тисяч грн., але з них витрачено лише частину на закупку двох пневматичних гвинтівок і пакетиків з отрутою. Слід зауважити, що дія даного виду отрути така - коли речовина потрапляє в кров тварини, її м’язи перестають скорочуватися, вона не може вдихнути повітря і помирає від нестачі кисню. Це жахливий метод вбивства, це все рівно, що заклеїти пластиковий пакет скотчем на голову тварини».
 

Щодо створення притулку для бродячих псів, то тут силами кількох людей не обійтися. Як стверджує Романова, задля того, щоб псячий притулок запрацював, необхідно від 50 до 100 тисяч гривень – обгородити його територію та обладнати сам притулок. А це, на думку Романової, має зробити міська влада.

Якщо вдатися до цифр, то виходить, створити псячий притулок значно дешевше, аніж знищувати і утилізувати собак. Але міській владі видніше, як поводитися з собаками, чи не так?

 

Роман СЕНИШИН,
газета «НЕДІЛЯ»
 
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 608 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...