«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 05:32:45

Головна » 2009 » Січень » 16 » Закарпатську обласну раду можуть розпустити



Закарпатську обласну раду можуть розпустити
17:04:47

16 січня голови закарпатських обласних організацій "Просвіта", ВО "Свобода", НРУ, КУН та УНП звернулися до Верховної Ради України з проханням розпустити Закарпатську обласну раду.

 

"Враховуючи те, що Закарпатська обласна рада до цих пір не скасувала своє протизаконне рішення про визнання національності русин, прийняте у березні 2007 року, вимагаємо негайного розпуску Закарпатської обласної ради та призначити позачергові вибори депутатів Закарпатської обласної ради ", - зазначено у документі. Про це ZAXID.NET повідомила прес-служба УНП.

 

Останнім поштовхом стала звістка про прийняття рішення, Закарпатською обласною радою, щодо фінансування газети "Підкарпатський русин".

 

"Вкотре Закарпатська обласна рада проявила свою антидержавну, антиукраїнську суть. Так на засіданні XXII сесії Закарпатської обласної ради від 14 січня 2009 р. "пробалогівська" більшість проголосувала за виділення для фінансування газети "Підкарпатський русин" 60 тисяч гривень, що є відвертим викликом усій українській громадськості", - йдеться у зверненні.

 

29 жовтня в оприлюдненій Заяві з приводу проведення Європейського конгресу підкарпатських русинів та проголошення республіки "Подкарпатська Русь" УНП вимагала від СБУ "притягнути до кримінальної відповідальності всіх "делегатів" так званого "європейського конгресу подкарпатських русинів" 25 жовтня 2008 р. за ст. 110 КК України "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України"", а від МЗС України "оголосити персонами нон-грата всіх іноземних громадян, які брали участь у так званому "європейському конгресі подкарпатських русинів" 25 жовтня 2008 р.".

 

Причинами активізації дій сепаратистів на Закарпатті УНП назвала "відсутність доведених до виголошення вироку судових процесів проти сепаратистів у Криму та на Закарпатті за ст. 110 Кримінального кодексу" та "поблажливе ставлення керівництва Закарпатської області та правоохоронних органів до дій сепаратистів, які носять ознаки кримінального злочину, що перетворили Закарпаття і Крим на хронічно больові точки, на які регулярно тисне Кремль з метою дестабілізації ситуації в Україні".

 

18 листопада народними депутатами України Юрієм Костенком та Ярославом Джоджиком на розгляд Верховної Ради України був внесений проект Постанови Верховної Ради України "Про призначення позачергових виборів депутатів Закарпатської обласної ради".

 

Підставами для внесення проекту Постанови її автори назвали "грубі порушення цією радою Конституції України та чинного законодавства України".
 
 
 

 

 

Категорія: Політика | Переглядів: 528 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...