«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 22:58:38

Головна » 2009 » Січень » 19 » Конфлікт владнали, але висновки Брюсселя - невтішні



Конфлікт владнали, але висновки Брюсселя - невтішні
06:58:08
Україна і Росія залагодили газову суперечку, через яку мерзло пів-Європи. Водночас, Єврокомісар з питань промисловості Ґюнтер Ферхойґен назвав конфлікт «поганою рекомендацією для України, яка прагне до ЄС і НАТО».
 
Досягнутий у Москві компроміс передбачає, що з 2010 року Україна купуватиме газ за середньоєвропейською ціною. Протягом нинішнього року паливо закуповуватиметься зі знижкою у 20 відсотків. В обмін на цю поступку Київ відмовився підвищувати ставку на транзит газу. Відповідні домовленості, за дорученням глав урядів, мають бути до понеділка закріплені угодою між «Газпромом» і «Нафтогазом України». Як запевнили після багатогодинних переговорів російський прем’єр Володимир Путін і його українська колега Юлія Тимошенко, постачання палива європейським споживачам буде відновлено одразу після підписання цього документу. 
 
«Погана рекомендація для інтеграції до ЄС і НАТО» 

Ґюнтер Ферхойґен Єврокомісар з питань промисловості Ґюнтер Ферхойґен вимагає зробити висновки з газового протистояння між Україною і Росією. Обидві країни проявили себе не такими надійними партнерами, які потрібні в енергетичній політиці, сказав Ферхойґен в інтерв’ю радіостанції Deutschlandfunk. За його словами, спільнота стала жертвою «безглуздого двостороннього протистояння». Ферхойґен зізнався, що як прибічник європейської перспективи для України він дуже розчарований останніми подіями. «Безсумнівно, ця газова суперечка не є гарною рекомендацією для України, яка прагне в ЄС і НАТО», - наголосив єврокомісар. 
 
Ця криза, на думку представника Єврокомісії, також засвідчила, що намагання країн ЄС зменшити залежність від нафти і газу є правильними, а проект Північноєвропейського газопроводу, який досі викликав чимало суперечок, має наполегливо реалізовуватися. 
 
Словаччина перестраховується, попри обіцянки Тимошенко і Путіна
 
Попри неодноразові обіцянки Києва і Москви якнайшвидше відновити поставки газу, у Братиславі вирішили перестрахуватися. Словаччина до кінця січня отримуватиме газ з Німеччини, повідомив глава правління словацької газової групи SPP Бернд Ваґнер.  Відповідної домовленості досягнуто з енергетичним концерном RWE. «Вперше в історії газ до Словаччини надходитиме не зі Сходу, а із Заходу», - наголосив Ваґнер. RWE реекспортуватиме до Словаччини російське паливо, яке надходить до Східної Німеччини газогоном «Ямал» через Білорусь і Польщу. Словацька енергетична компанія SPP частково належить німецькому концерну E.ON Ruhrgas та французькому GDP Suez. Словаччина на 98 відсотків залежить від російського газу, який постачається територією України.
 
 


Категорія: Світ | Переглядів: 540 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...