«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 15:55:38

Головна » 2009 » Січень » 20 » Ужгород замерзає



Ужгород замерзає
11:46:31

В місті низький тиск газу, проте винна в цьому не Росія

 

В обласному центрі, як, власне, і в усій країні, проблеми з газопостачанням. В оселях ужгородців досить низький тиск газу. Проте винен в цьому не «Газпром» та українська влада, які ніяк не можуть домовитись, а самі мешканці міста.

 

Заступник голови правління ВАТ «Закарпатгаз» Іван Купар причиною поганого тиску називає несанкціоноване встановлення самовільних приладів опалення в багатоповерхівках. Через це порушена система газопостачання до осель ужгородців.

 

«Така ситуація призведе до того, що не можна буде забезпечити газ при серйозних похолоданнях», - говорить він. За його словами, минулої зими хоч температура і була значно вищою, проте люди ще не так масово встановлювали «автономки», тому і не було таких проблем. Для нормальної подачі тепла потрібно змінити мережу газопроводів в багатоповерхових будинках, про що вже не раз говорили, але результату так і нема.

 

Страждають від холоду не тільки в місті, а й в селах. У Минаї в будівлях мешканців дуже слабкий тиск газу. Жителька села Мар’яна розповідає, що людям довелося мерзнути всі новорічні свята. «Спочатку тиску газу майже не було перед Новим роком, потім залишились без нього на Різдво, - говорить вона. – І так до сих пір живемо в холоді».

 

У «Закарпатгазі» кажуть, що проблеми пов’язані із замерзанням газових редукторів. У селі в газі знайшли вологу, так званий «конденсат». Іван Купар говорить, що на такі випадки відразу виїжджають позачергові аварійні бригади і оперативно відновлюють газопостачання, але ліквідувати повністю цю проблему сьогодні при мінусовій температурі не можна.

 

«Там треба зупиняти подачу газу, і тоді заново будуть прокачувати газопровід, але таким чином людей доведеться взагалі залишити без тепла», - повідомив заступник начальника.

 

Тільки з початку нового року в області зареєстровано 850 звернень закарпатців до ВАТ «Закарпатгаз» через припинення газопостачання за причини замерзання редукторів.

 

Проте ситуація з газом в області набагато краща, ніж в інших регіонах. Конфлікт «Нафтогазу» та «Газпрому» не сильно вплинув на Закарпаття. Перейматися цим варто лише підприємствам, для мешканців краю та бюджетним установам вистачає газу українського видобутку. В області 72,3% газу споживає населення і лише 8,8% – промислові підприємства та 5,9% – підприємства комунальної теплоенергетики.

 

Останні залежні від російського газу, тому їм доводиться економити. Вітчизняні підприємства не забезпечені лімітами, тому змушені призупинити роботу або максимально зменшити споживання газу. Із сотні промислових об’єктів наразі не працює десять. Приміщення інших обігрівають лише вночі.

 

Заступник голови правління ВАТ «Закарпатгаз» запевняє, що всім підприємцям надавали листи попередження про те, щоб вони або припинили повністю використання газу, або обмежили його до мінімальних потреб.

 

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Лукеча не вважає, що обмеження споживання природного газу місцевим підприємствам вплине на скорочення їх виробництва. «Наразі у нас не ставиться питання про відключення природного газу на працюючих підприємствах, просто доведеться економити», - говорить він.

 

«Те, що в області нема промислових гігантів - в нинішній складній ситуації суттєвий позитив. Адже, до прикладу, Одеський припортовий завод за добу споживає на 3 млн. м3 газу більше, ніж вся наша область». Проте вітчизняним підприємствам від того не легше, адже за газ потрібно платити. А яка ціна і якого походження він буде – не знає ніхто.

 

Газовики запевняють: люди перезимують в теплі. Власного газу Закарпаттю вистачить, проте наскільки довго підприємства зможуть працювати в такому режимі – невідомо.

Денис ФАЗЕКАШ, газета «НЕДІЛЯ»

Категорія: Ужгород | Переглядів: 589 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...