«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 07:19:59

Головна » 2009 » Січень » 20 » Неповнолітні гастролери з Закарпаття пограбували у Львові церкву



Неповнолітні гастролери з Закарпаття пограбували у Львові церкву
20:56:09

На Львівщині почастішали випадки крадіжок церковного майна. Днями правоохоронці Галицького райвідділку обласного центру затримали двох неповнолітніх «гастролерів» із Закарпаття. Ті поцупили зі скарбонки гроші, залишені вірянами на реставрацію одного з храмів.

 

Сашко та Роман приїхали до Львова із Закарпаття. Довго тинялися містом. І, зрештою, намислили «позичити» собі трохи грошенят... у найближчому храмі. Досвід у таких справах один із них уже мав. Щоправда, масштаби попередніх крадіжок були значно скромнішими. Раніше цупив гроші зі скарбонок у церквах за допомогою сірників. Злодюжки зайшли до храму під час вечірньої служби. Вдали, що моляться, і непомітно розчинилися у натовпі.

 

Олександр, Роман, затримані: «Там була вечірня служба в 5 годин, ми потом посиділи, потом дивилися нікого не є, спригнули там в яму, а там увиділи тунель. У тунель залізли, заспали».

 

Прокинувшись у вентиляційному тунелі, хлопці побачили, що служба Божа закінчилася і в церкві нікого немає. Вибралися зі сховку та почали видирати дверцята у жертовних скриньках. Для цього використовували звичайний цвях. Крадії вже повитягали гроші з кількох скарбничок, як несподівано почули галас, злякалися, та заховалися знову у вентиляційному тунелі.

 

Володимир, паламар храму: «Скочив хтось. А потом він відкрив двері там, в ризниці відкрив двері. І побачив тінь. Тінь, коли побачив, викликав священика, потом ще одного священика, настоятеля. Прийшли священики і вони стояли тут за колонами. Коли начали говорити – тишина. А потом почули шорох, щось там заторохтіло. І вони сказали, що викличуть міліцію, з собаками приїде міліція і вони звідтам, з сего люка вони вилізли...»

 

Працівники міліції оперативно прибули на місце події і затримали закарпатських гастролерів.

 

Олександр Невський, керівник Галицького РВ міста Львова: «На даний час провадиться досудове слідство, вказані особи дають покази, відверті. Хоча, фактично, вони були затримані на місці учинення злочину».

 

Загалом хлопці викрали з церкви понад тисячу гривень, залишених вірними на реставрацію храму.

 

Роман Козуб, керівник відділу Галицького РВ міста Львова: «Дані гроші були вилучені при них. Певна частина грошей була у них в кишенях, іншу частину вони тримали в пакетах. Пакет вони з собою принесли, заздалегідь приготували».

 

Правоохоронці кажуть, у тому, що сталося, винні не так самі хлопці, як їхнє оточення. Особливо батьки, які фактично не переймалися вихованням. Є у цьому й недогляд працівників місцевих райадміністрацій, які тривалий час закривали очі на те, що діти живуть у жебрацьких умовах. Батьки одного з хлопців постійно пиячили. Іншого - вигнала з дому рідна бабуся. Нині вони перебувають у Львівському приймальнику-розподільнику для неповнолітніх. Кажуть, щиро розкаялися у скоєному. І тепер щовечора читають Біблію та замолюють свої гріхи.
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 613 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...