«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 14:51:36

Головна » 2009 » Січень » 21 » Наміри уряду змінити систему забезпечення діабетиків інсуліном непокоять хворих та медиків



Наміри уряду змінити систему забезпечення діабетиків інсуліном непокоять хворих та медиків
23:35:12
 
Минулого тижня прем’єр-міністр заявила про те, що Міністерство охорони здоров’я позбавляється права централізовано закуповувати інсулін для діабетиків. Натомість призначені для цього в бюджеті гроші хворі отримають на руки і куплять необхідні саме їм препарати, а не ті, що нав’язували їм згори.

 

Однак, як видаватимуть гроші і скільки - поки невідомо. Бо сам механізм уряд має затвердити лише завтра. А вже сьогодні громадські організації занепокоєні – кажуть готівку на руки видавати не можна - на ліки її все одно не вистачить. Марина Петрова досліджувала цю тему.

 

Діабетики стривожені. Не знають, як діставатимуть життєво необхідний інсулін. У палатах ендокринологічної лікарні всі розмови про урядові наміри видавати хворим не сам інсулін, а гроші на нього.

 

Анатолій Курята, хворий на цукровий діабет: «Будут давать какие-то там или деньги или ваучеры.Я считаю, что то положение, которе было - что мы приходили к своему врачу, брали рецепт, шли и брали лекарства и нас это устраивало, а сейчас это будет ужас».

 

За рецептом в аптеках інсулін отримували лише кияни. Решті його видавали лікарі-ендокринологи. Тепер і вони занепокоєні. Адже дози й препарати у хворих різні і до того ж змінюються, як і інфляція. А сума грошей від держави – ні.

 

Галина Сугерей, заступник головного лікаря з ендокринології Олександрівської лікарні м.Києва: «Мы не знаем, будут ли это равные суммы для каждого больного, ведь инсулины стоят по-разному. Если они будут получать одинаковую стоимость ваучера, то есть одному может быть достаточно, даже с избытком, а второму будет не хватать и естественно он будет свои деньги – а сможет ли он найти эти деньги».

 

Вартість інсуліну, без якого діабетик може померти, коливається від 140 до 420 гривень. Громадські організації порахували – на усіх понад 180 тисяч інсулінозалежних грошей забракне.

 

Людмила Петренко, президент Міжнародної діабетичної федерації України: «То, что сегодня прелагается выдать на руки больному, действительно не хватает на это, чтобы нормально полноценно вести образ жизни диабетикам. Я думаю, что не трудно было нас пригласить в Минздрав для решения и узнать до конца нашу позицию по этому вопросу».

 

Міністерство охорони здоров’я нововведення, до його затвердження урядом, не коментує. Громадські організації закликають – хворим потрібна не готівка, яку є спокуса витратити на харчі, а рецепт для аптеки. Тоді допомога справді буде адресною.
 
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 575 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...