«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 12:44:47

Головна » 2009 » Січень » 23 » В Ужгороді замінували Національний університет



В Ужгороді замінували Національний університет
09:23:25

Виявилось, що це був жарт

 

В обласному центрі знову «пожартували». Цього разу замінували головний виш області – Ужгородський національний університет. В середу зранку в міськвідділ міліції зателефонував анонім та повідомив, що в  головному корпусі УжНУ, розташованому на БАМі, закладено вибухівку.

 

Точніше, на 4-му поверсі, де знаходиться філологічний факультет. На повідомлення зреагували оперативно і через деякий час на місце події приїхали пожежники, міліція та СБУ. Всіх викладачів та студентів евакуювали, а це не один десяток людей. Проте після годинного пошуку вибухівки ніхто не знайшов. У міській міліції так і запевнили – інформація про «замінування» не підтверджена.

 

Всі без винятку вважають, що це був жарт. До того ж, когось зі студентів. Та й причина такого вчинку відома – нині триває зимова сесія. Якщо це так, то мети своєї не досягли – після цього «цирку» екзамени продовжили.

 

Подібні жарти можуть дорого обійтись – як в прямому, так і в переносному значенні. Зокрема, пожежникам такі «прогулянки» обходяться не дешево. Виїзд однієї машини – приблизно 2 тис. грн. Цього разу їх було дві: пожежна команда та піротехнічна група. Плюс інші витрати на техніку.

 

«Такі повідомлення ми просто не можемо проігнорувати, - пояснив помічник начальника ГУ МНС України в Закарпатській області з питань взаємодії зі ЗМІ Ярослав Бабяк, - тому доводиться реагувати, незважаючи ні на що». А їздять пожежники за рахунок бюджетних коштів, тобто з наших податків. Плюс треба підрахувати виїзд міліціонерів, працівників СБУ, інші технічні питання. Все це відіб’ється в круглу суму.

 

Знеофіційних джерел стало відомо, що це приблизно 60 тис. грн. Ось такі жарти – за наші-то гроші.  Самому «жартівнику» згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України світить або штраф від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

До речі, це не перший випадок подібних жартів. Минулого року вже шукали «вибухівку» в Закарпатському державному університеті, в мерії, в одній зі шкіл, на залізничному вокзалі. Жодного разу зловмисників так і не знайшли.  То жарти продовжаться?

 

Денис ФАЗЕКАШ, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 538 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...