«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 02:00:38

Головна » 2009 » Січень » 25 » Хочете знайти роботу? Стережіться аферистів!



Хочете знайти роботу? Стережіться аферистів!
22:28:35

В Україні щодня втрачають роботу 10 тисяч людей.

 

Найбільше звільнень на сході – у Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. Шукати заробітків люди їдуть до столиці. Де на них уже чекають аферисти.

 

Кирило приїхав до Києва з Нікополя. Розповідає: до скорочення працював на заводі. Проте, виробництво зупинилося. У місті паніка. Про робочі місця у столиці вичитав з газети.

 

Кирило, безробітний: «Охранники. Охранной фирме требуются охранники. Мужчины, женщины, от 18 до 50 лет. График работы разный. Жилье, питание, форма. Зарплата 160-280 гривен в день. Два раза я звонил договаривался. Дали адрес. Приехал».

 

Наступного дня він уже в столиці. Треба годувати родину. Приїхав за адресою, зустріли фірмачі. Підписав із ними договір. Сплатити за послуги сповна не зміг. Віддав останні заощадження. І залишився ні з чим.

 

Кирило: «Приехал, послали по адресу, уплатил 150 рублей. Сказал, у меня 300 нет, заплатил 150. Обещали. Поехали туда, а там говорят, вы не первый».

 

На порозі фірми наша група й зустріла Кирила. Почути пояснення від співробітників не вдалося. Фірмачів і слід запав.

 

А ні на дверях квартири, а ні на будинку не має й натяку про знаходження тут фірми, яка б надавала послуги по працевлаштуванню. Тим паче, місцеві розповідають, що 44 квартиру в цьому під‘їзді здають вже більше 10 років. І власники змінюються досить частенько.

 

У міліції розповіли, що на фірму за адресою Бульвар Дружби Народів, 19А, вже скаржилися. Проте, підстав для порушення карної справи недостатньо. Сума, яку правили посередники замала, та й люди не дивляться, що підписують.

 

Володимир Поліщук, керівник ЦЗГ ГУ міліції в м.Києві: «Нажаль, люди які звертаються по послуги до таких фірм, не дуже уважно читають угоди. Адже там часто-густо написано про те, що вони не обіцяють влаштувати людину на роботу, а тільки надають інформаційні послуги. І так само вони вуалюють певні ризики. Які можуть статися. Таким чином жодної відповідальності представники таких фірм перед людьми не мають».

 

Розпізнати шахраїв просто, запевняють юристи. Головне – треба знати, як діяти і що вимагати.

 

Едуард Багіров, правник: «Дайте мне гарантию, что эта информация, которую я покупаю у вас, я смогу трудоустроиться. В письменном виде. Договор, все что угодно. Если это юридическое лицо – ксерокопия о свидетельстве о регистрации. Устав, подпись директора, с печатью приходный кассовый ордер в обязательном порядке. Если это СПД, то ваши регистрационные документы, с вашими письменными гарантиями. Это будет ваша гарантия, что вы сможете вернуть деньги обратно. Если вы так предложите и вам отказывают – значит это мошенники».

 

Кирило з Нікополя – класична жертва аферистів. Своїх грошей він уже не поверне. У договорі, який підписав, зазначено – фірма лише надає інформацію про вакантні місця.
 
 
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 529 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...