«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 10:15:35

Головна » 2009 » Січень » 26 » Для виплати зарплат та пенсій Закарпаттю потрібні мільйони гривень



Для виплати зарплат та пенсій Закарпаттю потрібні мільйони гривень
01:06:30

55 млн грн - таку величезну позику, за словами губернатора Закарпаття Олега Гаваші, доведеться взяти області в Держказнайчействі, аби профінансувати першочергові виплати за січень.

 

«Фінансисти підрахували, що на сьогодні для виплати першочергових видатків - зарплати, оплати енергоносіїв, на медикаменти, харчування в медичних і соціальних закладах тощо - необхідно до кінця цього місяця 110 мільйонів гривень. Навіть залучивши всі ресурси, матимемо щонайбільше половину від потреби. Отже, доведеться брати короткотермінову позику в Держказначействі, - зазначив голова облдержадмінітсрації.

 

-У принципі, це нормальна практика, але ж сума величезна! Якщо за весь минулий рік всі бюджети області взяли позики на 19,8 мільйона, то за цієї ситуації лише на січень доведеться брати 55 млн грн. Чи матиме таку суму казначейство? І головне, що буде далі? Адже досі уряд не подав постійного розпису державного бюджету, що не дає можливості планувати видатки не тільки державного, а і місцевого бюджету».

 

«Цього місяця область мала отримати з Державного бюджету так звану дотацію вирівнювання (за рахунок неї в основному і проводиться фінансування захищених статей) у сумі понад 114 мільйонів гривень, однак на 23 січня надійшло лише 21,5 мільйона, тобто менше третини потреби», - пояснив голова ОДА.

 

Губернатор також повідомив, що область має проблеми з наповненням Державного бюджету. За його словами, зібрано менше половини необхідних коштів, оскільки призупинили діяльність або працюють не на повну потужність основні бюджетоутворюючі підприємства регіону, значно зменшились відрахування з митниць.

 

Нагадаємо, у січні в Закарпатській області склалася критична ситуація з виплатою заробітної плати державним службовцям і працівникам бюджетної сфери, які фінансуються винятково з Державного бюджету. Було профінансовано лише 52,4% потреби на оплату праці. Таким чином на початок лютого вже очікується заборгованість по виплаті заробітної плати держслужбовцям у сумі 1,6 млн грн.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 518 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...