«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 05:35:33

Головна » 2009 » Січень » 28 » З новим... запоєм!



З новим... запоєм!
19:20:19

У січні значно зросла кількість пацієнтів обласного наркодиспансеру

 
Січень місяць завжди багатий на свята. Практично, починаючи з Нового року  до середини місяця країна святкує. При цьому звичним атрибутом святкового столу є алкогольні напої. Тепер до свят додалася ще й економічна криза та газова суперечка з північним братом. Так що багато з наших співгромадян пили не тільки з нагоди свят, а й від поточних проблем, які навалилися. 

 

Глобальна фінансова криза може призвести до зростання кількості психічних розладів і збільшення споживання алкоголю, - заявила минулого вівторка директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Маргарет Чан. За словами Чан, щось подібне відбувалося під час попередніх фінансово-економічних криз, тому тепер є всі підстави побоюватися повторення негативних тенденцій.

 

Голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк закликав жителів Донецької області вести здоровий спосіб життя. На його думку, так людям буде легше пережити економічну кризу. «Давайте кидати палити, давайте не питимемо спиртне, давайте вести нормальний спосіб життя, давайте ходити у театри і замість пляшки горілки купувати квиток у театр, йти в спортивний зал.

 

Може, комусь здасться, що Близнюк на старості років втратив здоровий глузд. Але це елемент очищення, це соціальна адаптація в умовах кризи. І влада повинна це ініціювати», - заявив Близнюк. Він додав, що 68% свого доходу середньостатистичний житель Донецька витрачає на продукти харчування.

 

«Якщо ми це розуміємо, то повинні побачити структуру цього харчування: скільки там горілки, скільки там тютюну, скільки там м’яса, скільки там хліба. І тоді ми повинні говорити: а як ми можемо допомагати самі собі купувати продукти власного виробництва?» - додав голова облради.

 

Закарпатська обласна рада до такого кроку поки що не вдалася. Хоча у коментарі газеті «НЕДІЛЯ» заступник головного лікаря обласного наркодиспансеру Єлизавета Югас зауважила, що кількість пацієнтів їхнього закладу у цьому місяці значно зросла через надмірне зловживання «зеленим змієм».

 

В Полтаві ж навпаки – з метою зберегти робочі місця, міськрада ввела мораторій на закриття торгових точок, які розташовані на зупинках громадського транспорту, та тих, в яких продають алкоголь на розлив.

 

Роман СЕНИШИН, газета «НЕДІЛЯ»
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 514 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...