«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 22:44:21

Головна » 2009 » Січень » 28 » Вона мріяла про Париж та сто одну троянду, а коли це отримала, стала мріяти про Антарктиду



Вона мріяла про Париж та сто одну троянду, а коли це отримала, стала мріяти про Антарктиду
19:32:30

Жила-була на Закарпатті звичайна дівчина. Вивчала французьку, вишивала портрет Марлен Дитріх та помаранчеві квіти. І була у дівчини рожева мрія. Навіть дві: отримати в подарунок сто одну троянду та поїхати до Парижа.

 

Мрії Наталки здійснилися, та ще з «бонусом». В Італії їй кажуть, що вона – справжня італійка, у Празі їй довіряють, у Німеччині дозволяють обіймати статуї, під Ейфелевою вежею не забороняють їсти піцу, а у Брюсселі – дивитися на «пісяючого» хлопчика та гуляти під резиденцією Євросоюзу.

 

Світ відкрився для звичайної мукачівки. І сьогодні, коли криза залишила Наталку Бішу без роботи, вона знов вирішує: куди поїхати? Адже знання французької та італійської на Закарпатті не потрібні, та й люди – також. А там, за кордоном…

 

- Наталко, це перше в твоєму житті інтерв’ю?

 

- Так! Я ніколи не думала, що таке зі мною станеться.

 

- Еге ж, ти тільки про Париж і думала.

 

- І про троянди…

 

- А чому саме сто одна квітка?

 

- Не знаю, але так мріялося. І у день 25-річчя подруга в Німеччині зробила мені подарунок. Коли вона попросила в магазині сто одну троянду, продавці з трудом підібрали стільки однакових квітів. Так здійснилася перша мрія. І майже одразу – друга. Я поїхала до Парижа, в гості до своєї університетської подруги. Вона працювала у Франції і дев’ять років не могла потрапити додому. Але тепер Оксанка має чоловіка француза та двох доньок, і дорога до рідного Ужгорода відкрита.

 

- Але спочатку ти була в Італії…

 

- Так, коли я потрапила на Північ Італії, відчула жах. Це щось неймовірне – бруд, бідність та циганщина. Через п’ять днів, на запрошення італійців, я вже була у Німеччині і почала там працювати в італійському ресторані. За кілька місяців поруч з італійцями вивчила їхню мову так, що потім вони згадували ті часи, коли я нічого не розуміла і мовчала. Мені подобалося спілкуватися, і я не втрачала ні хвилини. Загалом життя у Європі дуже змінює наших людей. Багато залежить від того – як себе поставиш. Я поїхала туди одною людиною, а повернулася іншою.

 

- Чому ти не розробила для себе таку піар-акцію, яку роблять більшість наших жінок у Європі, і не стала дружиною якогось успішного «странієро» (іноземця. - італ.) ?

 

- Це не було моєю метою. Коли ти пізнаєш чужих людей, чужі традиції та характери, добре замислюєшся. Одружитися через гроші не є щастям для жінки. А серед свого оточення я не зустріла таких, з ким хотілося б пов’язати життя. Більшість часу я працювала з італійцями, а вони, чесно кажучи, занадто темпераментні, через що не вміють бути вірними. Я бачила, як вони щовечора міняють подруг, і розуміла – мене так не влаштує.

 

- До якої ще країни ти мрієш потрапити?

 

- Дуже хочу до В’єтнаму. Нічого особливого в ньому немає, але я хочу побачити цю тиху, спокійну країну. Мрію пройтися Китайською стіною. А ще – подивитися Антарктиду.

 

- О, це реальна мрія!

 

- Я не втрачаю надії.

 

- Молодець. Тим більше, після візиту до кімнати Ван Гога варто провітритися. Ти бачила відрізане вухо?

 

- Ні, вухо Ван Гог відрізав не там. В будинку під Парижем він помирав. У його кімнаті я побачила лише стіл та ліжко. Це все, що було у художника наприкінці життя.

 

- А як тобі Ейфелева вежа?

 

- Коли я вперше її побачила, вона мені не сподобалася – величезна залізяка, та і все. Але подруга пообіцяла продемонструвати справжню красу цієї споруди. І дійсно, ввечері, коли вежа світиться, вона набагато краще. Я вечеряла з друзями, сидячи під залізною гордістю столиці. І так сталося, що найзручніше було сидіти спиною до вежі. Оксана сміялася з моєї «нахабності» – це ж треба, вперше потрапити до Парижа і сидіти спиною до Ейфелевою вежі! Але потім ми, нарешті, доїли піцу, і я, звісно, роздивилася гордість столиці Франції.

 

- Що такого особливого ти куштувала у своїх мандрівках?

 

- Равликів та якихось невідомих мишей. Італійці пригощали. Равликів вони збирають лише раз на рік – після першого осіннього дощу.

 

- Боже, як… романтично…

 

- Наші смаки відрізняються від європейських. Проте наші люди стали більш закритими в порівнянні з європейцями. Йдуть по вулиці, занурившись у свої мобільні телефони, не дивляться на інших. А у Брюсселі всі дивляться навіть на «пісяючого» хлопчика. Він має всього 50 см і 250 костюмів, які на нього час від часу одягають. Але на ці новорічні свята хлопчика чомусь не одягнули, і він залишився цілком оголений.

 

- Отже, 2009 рік ти зустріла у Бельгії. Крім статуї хлопчика, що тебе ще вразило?

 

- Резиденція Євросоюзу.

 

- Тобто ти сміливо можеш казати, що була у серці Європи. Тепер залишається спрямувати сили на здійснення мрії про Антарктиду. Враховуючи те, що майже всі твої мрії реалізуються, хочу порадити: «Мрій обережно!» Але якщо темпераментні італійці не могли тебе спокусити, сподіваюсь, що снігова людина теж тебе не вкраде. Отож, до зустрічі!..

 

Тетяна СУХОВІРСЬКА, газета «НЕДІЛЯ» 
 
     
Категорія: Цікаво | Переглядів: 560 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...