«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 21:29:04

Головна » 2009 » Січень » 29 » В Кострині розпочато будівництво водопроводу



В Кострині розпочато будівництво водопроводу
07:43:33
Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Лукечі, на якій йшлося про хід ліквідації наслідків витоку нафтопродуктів поблизу Кострина.

Станом на 28 січня в селі майже завершено очистку водовідвідних каналів (очищено 1020 метрів із 1100). Вже вивезено 3060 кубічних метрів забрудненого ґрунту. Триває очищення від дизпалива підвалів будинків та земельних ділянок. Для попередження загрози потрапляння нафтопродуктів в річку Уж встановлено 8 гідрозатворів, 15 бонів та металеві загорожі, завдяки яким забруднена вода потрапляє в спеціальні уловлювачі, звідки її одразу ж відкачують. Згідно з лабораторними дослідженнями Державної екологічної інспекції, у річковій воді концентрація нафтопродуктів не перевищує фонових.

За інформацією обласного управління охорони здоров’я в Кострині працює бригада медиків, які проводять щоденний огляд мешканців села. Після аварії була госпіталізована одна людина, в якої сталося загострення хронічної хвороби. Але цей випадок не пов’язаний з аварією, – стверджують медики.

– Жодного випадку отруєння лікарями зафіксовано не було, – каже начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василь Скрип. – Мешканці села стовідсотково забезпечені всіма необхідними медикаментами. Їх повторна видача, за необхідності,  розпочалася з початку тижня.

 Загалом в зоні аварії проживає кожен третій костринець – 364 чоловік, з них 65 дітей. Найбільше постраждали мешканці двох будинків, в яких нафтопродуктами підтопило підвальні приміщення. Мешканці цих осель тимчасово проживають у родичів. Дизпаливом забруднено майже 3,3 гектара присадибних ділянок.

 – На забруднених ділянках люди цьогоріч не зможуть вирощувати городину, – каже сільський голова Кострина Іван Сегеда. – Однак всі постраждалі мають земельні наділи  за межами села, на яких зможуть вирощувати все необхідне. Вже за рік-два земля біля будинків теж стане придатною для цього.

Внаслідок аварії погіршилася й якість ґрунтових вод. Так, фахівці санепідемстанції встановили, що майже в чотирьох десятках дворогосподарств вода в колодязях забруднена і непридатна для вживання. На другий день після аварії в село було організовано доставку питної води. Її щодня привозять від 3 до 7 тонн – в залежності від потреб.

 Також сільський голова повідомив, що цього тижня в Кострині розпочалися роботи з прокладання водопроводу. Проектом передбачається, що до 110 будинків буде прокладено мережу загальною протяжністю понад 4 кілометра. Водопровід зводиться за рахунок ДП “ПрикарпатЗахідтранс”.

 Одночасно підраховують і попередні збитки, завдані селянам внаслідок аварії на продуктопроводі.
 – Створеною сільрадою комісією обстежено 206 дворогосподарств, складено 99 актів, в яких зафіксовані завдані селянам збитки, – каже костринський сільський голова Іван Сегеда.

Компенсувати збитки населенню згодилися представники ДП “Прикарпатзахідтрнас”. Страхова компанія, яка застрахувала продуктопровід, після детального вивчення страхового випадку планує відшкодовувати костринцям завдані матеріальні збитки.

За рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ДП “ПрикарпатЗахідтранс” було дано дозвіл на відновлення експлуатації ділянки магістрального продуктопроводу, що проходить територією області. Також компанія має провести утилізацію зібраних залишків нафтопродуктів. До кінця квітня ДП “ПрикарпатЗахідтранс” зобов’язана завершити повну діагностику ділянки продуктопроводу для визначення його стану та можливості подальшої експлуатації, повідомили zakarpatpost.net в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 545 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...