«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 07:19:22

Головна » 2009 » Січень » 30 » За опір міліціонеру «світить» строк



За опір міліціонеру «світить» строк
10:10:18
Робота міліції завжди була і є пов’язаною з неабияким ризиком для життя та здоров’я. Це підтвердила й історія із затриманням наркоділків на Хустщині, що трапилася наприкінці минулого року.
 
Працівники хустської міліції отримали оперативну інформацію про те, що у Хусті зловмисники реалізовують наркотичні препарати. Повідомлення правоохоронці вирішили ретельно перевірити. Коли факт знайшов своє підтвердження, оперативники вирішили брати наркоділків, як мовиться, на гарячому. Правоохоронці встановили особи громадян, котрі торгували наркотою, а також місце й час чергової реалізації психотропних препаратів.
 
У домовлене місце під’їхав автомобіль “Мазда”, за кермом якого знаходилася молода дівчина. Далі з іномарки вийшли два молодики. Вони перекинулися кількома словами з клієнтом і, отримавши 500 гривень, віддали йому 8 психотропних пігулок та пакетик із дурман-зіллям. Але несподівано пролунало: “Стояти, міліція!” Обидва молодики кинулися до машини. Та не встигли втекти, бо “Мазду” оточили працівники міліції. Правоохоронці попросили усіх вийти з автомобіля. Однак замість того, щоб виконати їхні законні вимоги, молодиця раптом заблокувала двері авто й, натиснувши на газ, спробувала утекти. Спочатку авто дало задній хід, пошкодивши “Жигулі” дев’ятої моделі, а відтак рвонуло вперед, вдаривши “шістку” та працівника карного розшуку, котрий там знаходився. Порушницю не зупинило навіть те, що вона травмувала людину. Але  втекти від правоохоронців не вдалося. На виїзді з Хуста працівники ДАІ заблокували “Мазду”.
 
Водія іномарки, 23-річну жительку Тячівщини, та її 17 - 18-річних земляків затримали й доставили у міськвідділ. Автомобіль доставили на штрафмайданчик, а горе-бізнесменам довелося продовжити розмову з оперативниками у міліцейському кабінеті. Затримана молодиця переконувала, що випадково опинилася на місці пригоди: мовляв, односельці попросили привезти їх у Хуст, а про те, що вони продавали наркотичні засоби, вона нічого не знала. Навіщо ж тоді тікала й давила міліціонерів?!
 
Травмований міліціонер з перелом лівої гомілки та розривом м’яких тканин потрапив на лікарняне ліжко. Районна прокуратура порушила кримінальні справи проти всіх учасників цього випадку.
 

Нагадаємо, що ст. 342 ч.2 Кримінального кодексу України (Опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків) передбачає штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до півроку, або позбавлення волі на строк до двох років. А за навмисне заподіяння правоохоронцеві або його близьким родичам важких тілесних ушкоджень закон передбачає покарання аж до 14 років позбавлення волі, інформує ВЗГ ГУМВС.

 

Іван ГРИЦАН, газета «ЕКСТРА Закарпаття»
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 563 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...