«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 11:04:01

Головна » 2009 » Січень » 30 » Балога відмовився від Мукачівського замку



Балога відмовився від Мукачівського замку
20:29:35
 
Засновники ТзОВ «Високий замок», яке взяло на 46 років в оренду приміщення Мукачіського замку «Паланок», відмовилось від орендної угоди.

 

Таку заяву на адресу міської ради Мукачевого та голови міста Золтана Ленд’єла засновники товариства опублікували у сьогоднішньому числі закарпатської обласної газети «Старий-Замок Паланок».

 

«З прикрістю мусимо повідомити Вас, що через обставини, які склалися після нашої перемоги у відкритому і прозорому конкурсі на оренду окремих приміщень замку «Паланок» із тим, щоб відрестарувати їх і збудувати туристично-готельний комплекс зі створенням більше 45 робочих місць, мусимо відмовитися від орендних відносин», - йдеться у заяві.

 

«Справа в тому, що київські високопосадовці, народні депутати від певних політичних сил, зокрема, нардеп Генадій Москаль, віце-прем’єр Микола Томенко, міністр МВС Юрій Луценко та інші підняли великий галас щодо конкурсу на оренду окремих приміщень замку «Паланок», паплюжать міську владу Мукачевого і нас особисто, завдають великої шкоди інвестиційній привабливості Мукачева, влаштували справжній інформаційний терор.

 

Переслідуючи свої вузькопартійні інтереси й прагнучи нашкодити своїм політичним опонентам, вони не зупиняються перед тим, щоб завдати шкоди загальнодержавним інтересам. Перевірка прокуратурою, ініційована Кабінетом Міністрів України, не знайшла жодних порушень законодавства при проведенні конкурсу і його результати не були оскаржені в судовому порядку.

 

Нагнітання політичної ситуації довкола цього проекту унеможливлює нашу подальшу роботу по реконструкції і будівництву в замку «Паланок», - сказано в листі.

 

У зв’язку з відмовою засновників орендувати окремі приміщення замку, міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл звернувся з листом до Кабінету міністрів, народних депутатів Верховної Ради. Він пише, що Мукачівській міській раді доведеться задовольнити заяву «Високого замку» і оголосити новий конкурс.

 

«Просимо Вас спільно з бізнесовими структурами, що будуть зацікавлені в реалізації цього проекту, взяти участь у конкурсі на право оренди окремих приміщень замку Паланок. Для нас, мукачівців, замок Паланок надзвичайно дорогий, це наша історична спадщина і дивитись, як він руйнується ми не хочемо. Велике прохання до всіх, кому небайдужа доля цього проекту: якщо не можете допомогти, то хоча б не заважайте нам рятувати історико-архітектурну пам’ятку!», - йдеться у листі мера Мукачевого.

 

Нагадаємо, що 9 жовтня 2008 року Мукачівської міської ради ухвалили рішення віддати приміщення Мукачівського замку «Паланок» (пам’ятка архітектури ХІV-ХVІІІ століття) у довгострокову оренду Товариству з обмеженою відповідальністю «Високий замок», зареєстрованому в Мукачевому. Згаданому підприємству дісталися приміщення в замку загальною площею 2 300 м. кв. на період з 2010 до 2056 року. Вартість оренди за весь період - 10 млн грн (30 800 грн щомісяця).
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 606 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Завтра у західних областях України очікуються дощі
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...