«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 15:19:36

Головна » 2009 » Січень » 31 » 300 українців можуть попрощатися зі своїми грошима: їх обікрали!



300 українців можуть попрощатися зі своїми грошима: їх обікрали!
17:09:02

Чергова кредитна спілка луснула, як мильна бульбашка. А її засновники – подружжя з Житомира - нині під слідством.

 

Ще кілька місяців тому у цьому приміщенні знаходилась кредитна спілка «Партнерський кредит». Втім, коли вкладники прийшли забрати свої гроші, їх зустріло оголошення: із технічних причин спілка тимчасово не працює. Насправді ж людей просто обікрали.

 

Сергій був певен, що вклав своє багатство в надійну, прибуткову організацію. Тож, коли вкотре приїхав до офісу спілки, не повірив власним очам.

 

Сергій, постраждалий: «Я увидел, что там закрыто, офис переехал. Решил звонить, узнал номер головы спилки, головы спостережной рады, но у них не работали телефоны».

 

У цей момент Сергій зрозумів – зі своїми грошима можна попрощатися. За два роки своє діяльності організація пошила в дурні кілька сотень довірливих вкладників.

 

Марина Макаренко, помічник керівника Шевченківського РУ міліції міста Києва: «Співробітниками служби по боротьбі з економічною злочинністю було затримано чоловіка та дружину, які привласнювали кошти громадян, шляхом укладання фіктивних договорів».

 

Робили все просто. Перші внески радили класти на короткий термін – не більше трьох місяців, і всі, до копійки, повертали. Далі вмовляли щасливих вкладників укладати угоду на рік і вносити більшу суму.

 

Сергій, постраждалий: «Я решил ещё достать денег со всех карманов, достал, занёс, раздал в один союз, в другой союз, остался без денег. А они говорили, что у них работа идёт очень чётко, очень гладко, но оказалось не очень».

 

Так сімейна пара з Житомира за два роки привласнила собі 4 мільйони гривень.

 

Марина Макаренко, помічник керівника Шевченківського РУ міліції міста Києва: «На ці гроші вони купили машину, дачу, санаторій, а також вони планували купити собі швейну фабрику, на якій планували шити бронежилети, і таким чином планували виплачувати гроші громадянам, у яких вони взяли гроші».

 

Бронежилети парочка пошити не встигла – завадили правоохоронці. Депозити ошуканим вкладникам шахраї вже навряд чи повернуть. Біди ж нашого героя на цьому не скінчилися: бо вклав і свої, і чужі гроші одразу в кілька кредитних спілок.

 

Сергій, постраждалий: «Вот сейчас мы находимся на улице Ванды Василевской 7 у офиса кредитного союза «Сион». У меня окончился договор в пятницу предыдущую, и до сих пор нет никакого эффекта и результата в моих просьбах и во всех подходах к тому, чтобы мне вернули мои деньги».

 

Вдруге себе надурити Сергій не дозволить. Ідемо разом із ним до офісу кредитної спілки аби з’ясувати, чому чоловікові не повертають вклад.

 

Володимир Міцев, голова правління кредитної спілки: «У нас нет возможности сделать эти вклады, выдать эти вклады. Да, мы нарушаем договор, он может обратиться в суд, то, что я ему и говорил, пожалуйста».

 

Брак грошей у касі - така причина порушення угоди. Позичальники не повертають гроші кредитній спілці, а та, своєю чергою, не віддає їх вкладникам. Натомість, людям пропонують замість банкнот такі собі паї.

 

Володимир Міцев, голова правління кредитної спілки: «В основном паи - это больше доверительные такие отношения с кредитным союзом. Почему? Потому что там проценты начисляются не по договору, а по результатам работы кредитного союза за год, то есть пай - это люди, заинтересованные в эффективной работе кредитного союза».

 

Сергій, постраждалий: «Мне не нужны паи никакие, я хочу с долгами рассчитаться».

 

Вкладниця кредитної спілки: «Я не хочу паи, потому что мало ли».

 

В міліції зазначають - випадків такого шахрайства в Україні - все більше. Нові кримінальні справи з’являються, як гриби в після дощу.

 

Леонід Скалозуб, керівник департаменту МВС України: «В нас в минулому року більше 500 злочинів було порушено по кредитних союзах, в тому числі й відомі справи по Києву, по іншим регіонам, вони зараз розслідуються, кілька справ порушено вже цього року».

 

Фахівці радять вкладати гроші лише у відомі фінансові установи, які існують не перший рік. А також ретельно перевіряти всі угоди та ліцензії. Втім, стовідсоткових гарантій, що вам повернуть ваші кревні, ніхто не дає.
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 537 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...