«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 04:01:12

Головна » 2009 » Лютий » 12 » Чому українські профспілки не виконують свою головну місію?



Чому українські профспілки не виконують свою головну місію?
01:38:31

Допомогти людям пережити кризу мають профспілки. За українським законодавством це організація, основним завданням якої є захист соціально-економічних прав та інтересів працівників.

 

Хоча жодне з прав – навіть право на працю, в Україні профспілки не захистили. І якщо потужні страйки, організовані профспілками у Франції чи Греції, змушують рахуватися з вимогами трудівників, у нас профспілки доєднуються уже в час пік людського гніву. Експерти невиконання головної місії профспілок пов‘язують з їхньою заангажованістю.

 

Рабська праця. Саме так називають у Міжнародній організації праці несвоєчасно виплачену зарплату. Українським працівникам держава винна вже більше мільярда гривень. В усьому світі всі права робітників відстоюють профспілки.

 

Однак в Україні реальним досягненням профспілкового руху за всю незалежність був хіба що масовий страйк шахтарів 98-го року з вимогою виплатити заборгованість. Після цього профспілки почали війну за майно. Влада говорить з ними лише в період підписання генеральної угоди. Хоча згідно з українським законодавством ні держбюджет, ні підвищення тарифів не можна ухвалити без згоди з профспілками.

 

Мирослав Якібчук, голова Національного форуму профспілок України: «Чому ? Тому що ми не організовані, тому що політичні партії контролюють профспілковий рух і вони виступають тоді, коли про це їм кажуть, а не тоді, коли їм це потрібно».

 

Генеральна угода уряду з Федерацією профспілок підписується від імені всіх трудящих України. Навіть якщо ви не є членом жодної з профспілок – житимете за статтями угоди.

 

Олександр Щурік, лідер обласної організації Федерації профспілок України: «Согласно всем этим нормам профсоюзы - одна из сторон, которая отстаивает интересы трудящихся и народа, подписывает за всех людей, за нас с вами подписывает весь тот набор социальных гарантий, конституционных услуг, по которым мы с вами живем в этой стране».

 

Федерація профспілок України попереджує уряд про загальнонаціональний страйк. Кабінет міністрів не виконує умови генеральної угоди.

 

Василь Хара, голова Федерації профспілок України: «У цих умовах у профспілковій організації не бачать іншого виходу, як перейти до рішучих дій та вдатися до вступу у трудовій спір з Кабінетом міністрів, щоб змусити уряд виконувати свої зобов’язання».

 

Нині профспілки мають шанс стати не партійними об’єднаннями, а реальною силою. І йдеться не лише про зарплати чи умови праці. Вона повинна захищати громадян від роботодавців та влади, а не навпаки – владу від громадян.
 
 
 

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 518 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
Вчені видали каталог усіх живих істот Землі
Американські вчені викрили причину жіночої зради
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...