«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 02:41:13

Головна » 2009 » Лютий » 12 » Скільки коштують російські мільярди?



Скільки коштують російські мільярди?
15:27:19
Часописи активно обговорюють інформацію про переговори між Києвом та Москвою про кредит у 5 мільярдів доларів. Почім російські мільярди? або Де коріння “тіньової політики” - заголовок газети “День”.
 
“Конкуренція на міжнародному кредитному ринку, майстерно створена українським урядом, виявилася корисною. Раніше фінансово підтримувати нашу країну поривався переважно Міжнародний валютний фонд — Україні виділено $16,5 мільярда, і ще в листопаді минулого року отримано перший транш цього кредиту — $4,5 мільярда. Тепер серед потенційних позичальників також Всесвітній банк і Росія.” Пише “День”, водночас, наголошуючи на політичній складовій можливої позики та суперечках, які спричинила поява інформації пр оконсультації у Москві: “Якщо раніше Україна, як вважається, користувалася політичною ціною на російський газ, то тепер, схоже, настав час для політичних кредитів. Чи не створюють вони загрозу незалежності України? 
 

“Боргова петля затягується” – так коментує намагання Кабінету міністрів позичити гроші близька до Секретаріату Президента “Україна молода”. “Паралельно з’явилася інформація, що Кремль наполягає на «вирішенні» спірних питань з російською власністю в Україні та, що особливо важливо, прагне домогтися від офіційного Києва визнати заборгованість українсько–рядянських підприємств перед Зовнішекономбанком СРСР як державний борг незалежної України.”

 

“Газета.ua” подає інтерв’ю з Анатолій Зленком, колишнім міністром закордонних справ незалежної України. “Він вів переговори щодо поділу радянської власності з Росією,” - зазначає видання. Пан Зленко коментує особливості виникнення так званого “нульового варіанту”. “Інтрига в тому, що Росія свого часу взяла на себе відповідальність за обслуговування боргів радянських республік. Усі погодилися, крім України. Наша частка у загальній кількості власності та боргів Радянського Союзу 16,37 відсотка, а Росії — 61,94 відсотка. Але росіяни одноосібно привласнили все. Переговори зайшли в тупик. Вони не ведуться, хоча цього питання ніхто з порядку денного не знімав. Україна хоче отримати приміщення у столицях 36 країн. У деяких із них йдеться про десятки об’єктів.” Сказав Анатолій Зленко в інтерв’ю “Газеті.ua”

 

“Час платити” – газета “Дєло” пише про долю інших кредитів – українських кормпаній. У розпорядженні видання опинилися данні про суму їхніх зовнішніх публічних зобов’язань. Видання аналізує структуру та розміри цього боргу, який за даними газети складає 5,2 мільярди доларів: “Найбільше за всіх доведеться повернути Альфа-Банку, Райффайзен Банку Аваль та державному Укрексимбанку. Найскалднішим періодом для українських боржників буде третій квартал цього року, коли доведеться повертати більше 40% всіх зобов’язань. Найбільше боргове навантаження у 2009 лежатиме на українських банках – вони мають повернути майже 70 відсотків загальної суми боргу , а це 3,6 мільярдів доларів.” Пише “Дєло”.

 

“Янукович застиг, а Яценюк дихає в спину Тимошенко” – газета “Сєгодня” подає результати опитування про популярність політиків, яке проводила компанія Research&Branding Group: “рейтинги Юлії Тимошенко та Віктора Ющенка падають, рейтинг Віктора Януковича стоїть на місці, і в них з’явився новий конкурент – Арсеній Яценюк.” “Сєгодня” наводить цифри –у Арсенія Яценюка – 11 відсотків, у Віктора Януковича – 21, Юлії Тимошенко – 18 відсотків. Видання подає експертні коментарі з оцінками результатів. Водночас, дані інших соціологічних служб, які також наводить “Сєгодня” помітно відрізняються. 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 1160 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
Вчені видали каталог усіх живих істот Землі
Американські вчені викрили причину жіночої зради
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...