«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 01:58:29

Головна » 2009 » Лютий » 23 » В Україні більшає гривень-підробок



В Україні більшає гривень-підробок
07:06:45
Криза активізувала фальшивомонетників: лише за січень затримано майже півсотні таких ділків. Тож варто уважніше придивлятися до вмісту гаманців.
 
За даними Нацбанку, найчастіше фальшивомонетники копіюють такі купюри, як 20-ти гривневі купюри (їх близько 25% від загальної кількості вилучених фальшивок, 50-ти – гривневі (24%) та стогривневі – 22%. Спеціалісти переконують, що майже всі підробки є низької якості, тому їх легко вирахувати навіть без спецобладнання.

В руках українців більшає підробок, а найчастіше ними розраховуються на стихійних торгових ринках. Що краща якість копії, то довший її життєвий шлях - за останній місяць до Нацбанку дійшли 650 липових купюр.

Як піймати фальшивомонетника? На околиці Києва над цим працює цілий науково-дослідний центр. За словами старшого експерта відділу техекспертизи Василя Пелюшка, одразу помічає , де рельєф відсутній і фарба не переливається. В його колекції кілька тисяч фальшивок: серед них - порізані на дві частини купюри, склеєні з їхніми ж копіями, цифрам домальовують нулі, а з Ярослава Мудрого знімають капелюх – щоб більше на Франка був схожий. Родзинка колекції – 10 гривень старого зразка, на сто відсотків ручна робота.

За словами експерта, це – витвір, бо повністю намальовано пензликом і фарбами.

В департаменті боротьби з економічними злочинами радять перевіряти наявність стрічки і рельєфу на купюрах. Утім, навіть водяні знаки і відсвічування фарби не гарантують справжності.

Майже абсолютну якість підробки в Україні знаходили лічені рази. Один з легендарних випадків – це історія запорізького фальшивомонетника. Міліція спочатку шукала підпільну фабрику, а знайшли ввічливого пенсіонера. Дід Микола сподівався, що все обійдеться, навіть тоді, коли міліціонери найшли мідну пластину із вибитими буквами.
До того ж слідчі тримають знайшли десять тисяч доларів – певна річ, фальшивих.

Спочатку геніальний пенсіонер друкував номери, потім валиками від пральної машини витискав портрет Бенджаміна Франкліна. Його долари не відрізняли від справжніх навіть банківські машини. Єдиний прокол – на фальшивках часто повторювались номери.

Дід Микола уже відсидів у в’язниці. Нині він на волі під пильним наглядом правоохоронців, адже ніхто не знає, що він міг сховати на чорний день.

Експерти припускають, що в часи економічної кризи фальшивомонетники можуть активізуватись. Головне, що слід пам’ятати: за підробку купюр світить термін від трьох до 12 років позбавлення волі.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 535 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
Вчені видали каталог усіх живих істот Землі
Американські вчені викрили причину жіночої зради
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...