«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 21:47:35

Головна » 2009 » Березень » 7 » В Україні ажіотаж спричинила - сіль



В Україні ажіотаж спричинила - сіль
01:05:26
 
Попит на сіль може спричинити спад виробництва.

 

Для державного виробничого об’єднання «Артемсіль» існуючий зараз ажіотаж на ринку солі може незабаром призвести до значного спаду виробництва.

 

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявили сьогодні на прес-конференції в Артемівську керівники ДВО «Артемсіль» генеральний директор Дмитро ДОЦЕНКО і комерційний директор Ігор КОСТИРІН.

 

«Артемсіль» - це державне підприємство з плановим виробництвом, і сьогоднішній ажіотаж, він нам не потрібен», - сказав гендиректор. Він зазначив, що в циклі роботи підприємства «існують такі місяці, де сезонно відбувається спад виробництва й реалізації продукції», «тобто, те, що ми на сьогоднішній день маємо великі плюси – це може в майбутньому не дуже добре позначитися на ринку, хоча ми будемо всіляким чином зменшувати ці ризики».

 

Детальніше негативну сторону даної ситуації пояснив І.КОСТИРІН: «Завжди весняний сезон відповідав спаду купівельного попиту. Зараз, у цей ажіотажний період, ми збільшуємо виробничі потужності, ми насичуємо ринок, тобто, насичуємо кінцевого споживача й після насичення підприємство, потрапляючи в цей весняний спад, потрапляє ще до глибшої ями». За його словами, це може спричинити «зупинку однієї або двох соляних шахт, тобто, не будуть задіяні виробничі потужності, й доведеться колективи цих шахт, відповідно, відправляти у відпустки».

 

І.КОСТИРІН повідомив, що завдяки виниклому ажіотажному попиту підприємство на 30% збільшило виробництво й реалізацію солі. «Якщо порівнювати лютий 2009 року і 2008 року по фасованій солі, тобто ця сіль, яка відпускається в пачках, зріс обсяг виробництва й обсяг продажів на 30%», - сказав він.

 

Д.ДОЦЕНКО підкреслив, що на сьогоднішній день ажіотаж не спадає.

 

На запитання, кому вигідно підігрівати попит на сіль, він відповів, що з`ясуванням цього повинні зайнятися правоохоронні органи, «тому що на сьогоднішній день відпускна ціна нашої продукції залишилася на тому ж рівні». «Те, що відбувається спекуляція на ринку солі, повірте, - це не наша примха й не наші дії», - зазначив гендиректор.

 

Довідка УНІАН. ДВО «Артемсіль» - найбільше підприємство з видобування й реалізації кухарської солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи. Виробничі потужності ДВО «Артемсіль» розташовані в м. Соледар Донецької області. Продукція ДВО «Артемсіль» постачається на ринки до 23 країн світу.

 

Виробничі потужності ДВО «Артемсіль» становлять 7 млн. тонн солі на рік. Сьогодні підприємство видобуває 2,5-3 млн. тонн солі на рік, із них 1 млн. тонн – для споживачів України.

 

Виробниче об`єднання працює стабільно, прибутково, в тризмінному режимі.
 
 
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 553 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...