«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 12:00:14

Головна » 2009 » Березень » 8 » На кораблях ЧФ в Криму може бути ядерна зброя



На кораблях ЧФ в Криму може бути ядерна зброя
16:43:45
 
Віце-адмірал, представник Української народної партії Борис Кожин не виключає наявності ядерної зброї на об’єктах та кораблях Чорноморського флоту Російської Федерації, розташованих у Криму.

 

Як повідомляє прес-служба УНП, про це Кожин сказав у своєму коментарі стосовно заяви прес-секретаря Міністерства закордонних справ України Василя Кирилича, щодо підписання з Росією міжурядової угоди про взаємодію з питань попередження надзвичайних ситуацій і ліквідації їхніх наслідків у місцях дислокації ЧФ РФ на території України.

 

Кожин наголошує на необхідності «щоквартально проводити інспекції на всіх військових об’єктах та кораблях Чорноморського флоту РФ».

 

«Угода про статус та умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України чітко передбачає, що на об’єктах Чорноморського флоту РФ в Севастополі заборонено розміщувати ядерної зброї, однак за всі роки Україна жодного разу не провела комплексну перевірку російських частин, кораблів та підводних човнів. На сьогодні Чорноморський флот – терра інкогніта для України, там може бути навіть ядерна зброя», – цитує прес-служба УНП слова політика.

 

Він наголосив, що «основним положенням нового міжурядової угоди має стати проведення інспекції на всіх військових об’єктах та кораблях ЧФ РФ, а не лише на складах, де можуть зберігатися вибухонебезпечні і хімічні речовини».

 

Адже, переконаний віце-адмірал, зберігати небезпечні речовини та зброю можна не лише на визначених для цього складах, а й на військових човнах, адміністративних та господарських складах.

 

«Тому, щоб українська сторона могла хоча б приблизно знати, що зберігається на об’єктах ЧФ РФ, знати про переміщення вибухонебезпечних та хімічних речовин, Угода також має включати норму, щоб інспекція відбувалася принаймні щоквартально. Це на сьогодні основне завдання українського Міністерства закордонних справ», – підсумував Кожин.

 

Нагадаємо, 2 березня речник МЗС України Кирилич повідомив про те, що Росія пропонує Україні укласти міжурядову угоду про взаємодію з питань попередження надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків в місцях дислокації Чорноморського флоту РФ на території України.

 

За словами Кирилича, укладення цієї угоди дозволить врегулювати весь комплекс можливих проблемних питань і дасть правові підстави для включення до її тексту положень щодо проведення інспекцій військових об’єктів, в яких зберігаються вибухові і хімічні речовини.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 498 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...