«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 03:23:34

Головна » 2009 » Березень » 12 » НАТО прийме Україну, зробивши її столицею Львів



НАТО прийме Україну, зробивши її столицею Львів
17:47:44
 
Румунські ЗМІ розповсюдили сенсаційну інформацію, за якою НАТО візьме Україну під свою опіку, проголосивши столицею Львів.

 

За інформацією, колишній глава румунської розвідки заявив, що раніше в бесіді з ним один дуже високопоставлений урядовець в НАТО признався, що, «ймовірно, альянс «розкриє свою парасольку» над Україною, столицею якої буде Львів».

 

Про це пише в середу видання Jurnalul National, посилаючись на слова самого генерала Іоанна Талпеша, сказані в одній з телепередач.

 

Газета відзначає, що Талпеш є людиною, яка «вміє зважувати свої слова» - він був не тільки директором служби зовнішньої розвідки, але і радником президента по національній безпеці.

 

Заява була зроблена на фоні недавнього шпигунського скандалу, в якому опинилися замішані румунський офіцер Флорічел Аким і громадянин Болгарії Петро Зікулов. Обидва були арештовані в бухаресті 4 березня по звинуваченню в здобичі військових секретів НАТО - як підозрюють, для спецслужб України и/или Росії.

 

Враховуючи такий контекст, оприлюднення змісту приватної бесіди румунського генерала і «високопоставленого натовця» невипадкове. Також цілком можливо, що та сама неназвана VIP-персона могла дати згоду на розголошення вказаної ідеї, не в останню чергу як попередження Києву.

 

Згадка Іоанном Талпешем розмови з натівським урядовцем може означати і те, що Україна «проштрафилася» і по відношенню до інших країн НАТО, що з погляду Брюсселя є неприйнятною поведінкою країни-кандидата, пише автор статті.

 

Така серйозна незадоволеність, у свою чергу, може говорити про те, що військові секрети передавалися не тільки Києву, але і Москві.

 

Як повідомлялося раніше, серед проданих шпигунами документів, зокрема, знаходилися натівські карти, інформація за системою військових комунікацій і частот радарів, схеми дислокації військових частин і техніки, плани оборони.

 

Нагадаємо, в Румунії за звинуваченнями у шпигунстві було заарештовано громадянина країни та громадянина Болгарії, які передавали таємні документи румунського оборонного відомства країнам, серед яких фігурує також Україна.

 

У зв’язку з цим скандалом українського військового аташе в Бухаресті та його помічника було вислано з Румунії та оголошено персонами нон грата.

 

Щодо вибору нової столиці України – Львова – то він знаходиться на заході країни і ніколи не відзначався проросійськими настроями.
 
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 582 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...