«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 09:54:38

Головна » 2009 » Березень » 17 » Закарпаття: не паліть сухотрав’я



Закарпаття: не паліть сухотрав’я
10:58:42
 
Незабаром‚ з приходом теплої днини‚ Закарпаття охопить бум весняно-польових робіт. Люди почнуть масово займатися облагородженням своїх земельних наділів. Однак‚ попри такі чудові наміри‚ вони просто забувають про елементарні правила пожежної безпеки. А наслідки від такої забудькуватості‚ а можливо й простого, недбальства‚ дуже невтішні. 

 

Так‚ із 719 пожеж‚ які трапилися в області в минулому році‚ 186 сталося саме весняної пори‚ спричинивши збитків на суму близько мільйона гривень. Окрім цього вогонь забрав життя 13 краян‚ ще 6 було травмовано. Усього упродовж 2008-го внаслідок пожеж загинуло 52 людини‚ а 26 отримали різні ушкодження, розповів заступник начальника закарпатських рятувальників з питань наглядово-профілактичної діяльності Юрій Лебедєв.

 

- Звісно‚ добрий господар завжди піклується про чистоту свого обійстя. - Зазвичай‚ зі старим мотлохом люди розправляються за допомогою вогню. Сухе листя‚ дрібне сміття все це в кращому випадку вивозиться за межі господарства та спалюється на безпечній відстані від будівель, в гіршому ж – до нього підносять сірника прямо в дворі, де для стихії потрібно дуже мало‚ щоб «вирватися» з під людської опіки й почати нищити все на своєму шляху, завдаючи численних матеріальних збитків‚ або ж навіть травмуючи самих ініціаторів прибирання.

 

Отож‚ якщо ви ніяк не хочете відмовитися від спалювання‚ то робити це треба у безвітряну погоду і на відстані не менше ніж 15 метрів від будь-яких будівель. Також забороняється підпалювати сміття за допомогою бензину чи інших легкозаймистих речовин.

 

Не варто також за допомогою спалювання й очищувати минулорічні посівні масиви від стерні. Цей спосіб попри те‚ що небезпечний‚ але й шкідливий‚ адже під дією високої температури нищиться найкорисніший поживний шар ґрунту. Для відновлення якого знадобиться чимало часу.

 

Що є кращим за відпочинок теплої днини в лісі. Весела компанія, запах шашличка та інших страв, які   готуються на розведеному вогнищі. Але ми не повинні забувати про природу, що оточує нас. Словом «дякую» для неї не буде розкидане сміття та непогашене багаття. Саме непогашене багаття, кинутий недопалок в багатьох випадках стають наслідком лісових пожеж.

 

Під час відпочинку на природі багаття потрібно розводити тільки в дозволених та спеціально обладнаних місцях. Якщо ж такої можливості не має то підготуйте це місце самотужки. Для цього в першу чергу потрібно вибрати безпечну відстань до лісу. Обкопати та обкласти камінням місце для вогнища. Завжди мати при собі ємність з водою. Не залишайте багаття без нагляду! Після відпочинку залишки вогню залийте водою та закидайте піском або землею. Не зловживайте спиртними напоями. Пам’ятайте, що алкоголь значно притупляє відчуття небезпеки.

 

Отже, якщо ми будемо більш уважними та обережними, завжди виконуватимемо правила пожежної безпеки, то захистимо себе й природу від втрат, просить закарпатців Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області.
 
 
 
 

 

Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 548 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...