Що ми їмо і наскільки безпечні харчі? ТСН перевірила овочі на шкідливі речовини.
На ринках та вуличних лотках в Україні з приходом весни з'являються свіжі овочі: огірки, помідори, редиска. Перевірити їх на вміст нітратів можна в лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи спеціальним приладом - аналізатором іонів.
Дослідження журналістів показало, що придбані на базарі овочі вживати можна. Нітратів в огірках, помідорах, і зеленій цибулі, принесених із вулиці виявилось у кілька разів менше за допустиму норму.
Щоб вивести нітрати з овочів у якості яких ви сумніваєтесь - можна замочити їх на годину в чистій воді. Радять також обрізати шкірку огірків, знімати верхні листки капусти і не вживати качан, у ньому нітратів найбільше.Шкідливі речовини також вийдуть із парою, якщо під час варіння овочів не накривати їх кришкою.
Докладніше про нітрати в українських овочах дивіться у відео ТСН.
|