«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 00:07:52

Головна » 2009 » Березень » 21 » Закарпаття: вас знімає відеокамера…



Закарпаття: вас знімає відеокамера…
11:26:43

У Мукачеві та Тячеві міліція розкриває за допомогою відеоспостереження злочини, скоєні на вулицях

 

Ще влітку минулого року завдяки конструктивній співпраці міліції з місцевою владою у Мукачеві, вперше на Закарпатті, було встановлено на вулицях міста 32 відеокамери спостереження. На сьогодні їх уже 62. Це дає змогу здійснювати контроль за криміногенною ситуацією в місті та своєчасно реагувати на вчиненні правопорушення і злочинні прояви. Й результати не забарилися.

 

Торік, наприкінці жовтня медики повідомили у міліцію про доставлених у лікарню покалічених людей. З’ясувалося: на потерпілих було скоєно розбійний напад. Один із потерпілих тривалий час не приходив до тями, а інший, отямившись, не зміг описати прикмети нападників. Це значно ускладнило роботу працівникам міліції щодо пошуку зловмисників.

 

Оперативники здійснили низку заходів, зокрема перевірили всіх, хто мав раніше проблеми із законом. Проте вийти на слід бандитів спершу не вдавалося. І тут на допомогу прийшли камери відеоспостереження. Завдяки їм вдалося вирахувати осіб, котрі йшли нічним містом позаду потерпілих. Розшуковики відразу впізнали двох неповнолітніх братів і вирішили поговорити з ними. Звісно, спершу обидва гаряче заперечували свою причетність до скоєння злочину. Але, коли почули про відеокамери, стали розповідати про нічний напад. Як з’ясувалося, разом з ними були ще три молодики. Жертв, які мали гроші, дорогі мобільні телефони та інші цінності, вистежували в барах, проводжали вулицями нічного міста додому, а в темних провулках били чимось важким по голові. За цими фактами порушено кримінальні справи.

 

А ось інший мукачівець, виїжджаючи з подвір’я на вантажному автомобілі, зачепив рекламний щит. Представники агентства заявили про це в міліцію. Водій спершу віднікувався: мовляв, це не його рук справа. Та представлена відеоплівка змусила його зізнатися і відшкодувати завдані збитки.

 

Дедалі частіше за допомогою відеозйомки фіксуються правопорушення на дорозі. Прикро, що окремі учасники дорожнього руху, дізнавшись про відсутність на певній ділянці автошляху «даішного» патруля, вдаються до небезпечних маневрів і створюють аварійні ситуації. Таких “лихачів” фіксує відеокамера, й опісля їх штрафують в установленому законом порядку. А перспектива потрапити в об’єктив відеокамери стримує від порушень ПДР інших.

 

Міліція констатує, що після встановлення камер відеоспостереження стало спокійніше у громадських місцях Мукачева. І не тільки там. Ініціативу мукачівців підхопила міліція Тячева, де теж віднедавна встановлено камери відеоспостереження. Техніка допомагає правоохоронцям розкривати злочини, повідомляє ВЗГ ГУМВС.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
При передруці гіперпосилання на zakarpatpost.net обов’язкове!
 
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 504 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...