«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 19:58:12

Головна » 2009 » Березень » 23 » Українським банкам дадуть 44 млрд. Виживуть тільки найсильніші



Українським банкам дадуть 44 млрд. Виживуть тільки найсильніші
14:51:50

Світовий банк розробив рекомендації з рекапіталізації фінустанов. Виживуть лише найсильніші.

 

Фахівці Світового банку радять при проведенні рекапіталізації фінансових установи ділити їх на три групи.

 

До першої повинні увійти банки, які зможуть збільшити капітал своїми силами. До другої групи - банки, яким держава надасть допомога в капіталізації. На це в бюджеті заплановано 44 мільярди гривень. До третьої потрапляють фінустанови, яким загрожує реорганізація або ліквідація, пише газета "Дело" з посиланням на відповідний документ Світового банку.

 

Після того, як банки розділять на три групи, уряд збирається почати процес рекапіталізації, на яку передбачено 44 мільярди гривень. Від тих, кому допомагатимуть, зажадають звіти про діяльність за останні три роки і бізнес-план на майбутнє.

 

У цьому плані має бути: видача нових кредитів тільки за рахунок погашення старих, значне скорочення персоналу, ліквідація активів, що не приносять доходів. Банк, який отримує державну допомогу, переходить під повний контроль Міністерства фінансів.

 

Наступна умова СБ - всі банки, які отримає в управління уряд, повинні перепродати не пізніше за червень 2012 року. Причому після продажу фінустанови вже навряд чи зможуть повернутися до старих власників.

 

Вказані умови для майбутніх покупців - ними можуть бути банки або холдинги з капіталом не менш за 15 мільярдів гривень. Варто зауважити, що під такі показники зараз не підходить жоден приватний український банк.

 

Для того, щоб роздавати банкам гроші держави і стежити за тим, як ці кошти використовуються, передбачається створити спеціальний відділ з капіталізації в Міністерстві фінансів.

 

Повноваження такого відділу набагато більші, ніж нинішні повноваження НБУ. Наприклад, він матиме право призначати членів наглядової ради і правління банку, забороняти будь-які активні і пасивні операції, сума яких перевищує 1% від капіталу банку. Якщо відділ вирішить, що банк навіть за підтримки влади не зможе відновити діяльність за рік, то він продається іншим інвесторам або ліквідується.

 

На державні 44 мільярди гривень вже претендують 6 банків: "Укрпромбанк", банк "Надра", Родовід Банк, банк "Фінанси і Кредит", "Укргазбанк" і "Імексбанк". Тільки перші три просять 12 мільярдів гривень.

 

Оскільки на всіх допомоги не вистачить, розглядаються два рішення. Перше - це дати гроші одному з проблемних банків, а потім об'єднати його з іншими. Другий варіант - оголосити про надання державної допомоги банку, чим привернути інвесторів, а потім зменшити обсяги допомоги.

 

"Якщо брати досвід Німеччини і Австрії, то там інвестори виявляють підвищену цікавість до банку, як тільки дізнаються, що держава буде його рекапіталізувати. У такому разі, якщо є інтерес інших інвесторів, мова йтиме про блокуючий пакет. У решті всіх випадків йтиме мова про контрольний пакет", - повідомив директор департаменту НБУ з припинення діяльності банків Костянтин Раєвській.

 

Нагадаємо, 18 березня НБУ заявив, що має намір подати уряду пропозиції щодо рекапіталізації трьох великих банків державним коштом.

 

Серед фінустанов, яким планує допомогти Нацбанк, банк "Надра", "Родовід Банк" і "Укрпромбанк".

 

Наразі в дев'яти українських банках працюють тимчасові адміністрації Нацбанку, які здійснюють повне управління установами.

 

Національний банк спільно з десятьма українськими банками, яких президент визнав "партнерами, з якими можна працювати, оскільки в результаті перевірок у них не було виявлено жодних порушень", мають розробити антикризовий план в банківській сфері.
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 511 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...