«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 07:58:53

Головна » 2009 » Березень » 24 » За незаконні звільнення будуть саджати



За незаконні звільнення будуть саджати
17:55:52
 
Відповідний законопроект пропонує притягати работодавців до суду за примушення працівників до обмеження свого права на працю.

 

Блок Литвина пропонує встановити кримінальну і адміністративну відповідальність за примушення до добровільного обмеження працівником свого права на працю. Відповідний законопроект зареєстрували в парламенті депутати від БЛ Олег Зарубінській і Віктор Сінченко.

 

«Кризові процеси, які відбувається в багатьох сферах країни, призвели до того, що частина закладів, підприємств та організацій зіштовхнулась з необхідністю перегляду підходів щодо власної економічної політики. На жаль, найоптимальним для себе виходом для уникнення банкрутства чи збереження іміджу підприємства багато хто з керівників визначив економію на трудових ресурсах», - зазначають автори законопроекту у пояснювальній записці.

 

«Відповідно, доцільним для них (работодавців - ред.) виходом стало примушення до «добровільності» звільнення, надання згоди на зменшення заробітної плати чи переходу на неповний робочий день. Останнє набуло наскільки масових масштабів, що говорити про добровільність таких рішень є вже неприроднім», - говориться в документі.

 

«Таким чином, на сьогоднішній день, склалась ситуація, за якою вихід з економічної кризи як для підприємств повністю перекладається на плечі найманих працівників, нехтуючи тим самим конституційно встановлене право на працю та особливості його захисту», - стверджують депутати.

 

Автори законопроекту пропонують внести зміни до Кримінального кодексу і Кодексу про адміністративні правопорушення України. Адміністративний кодекс пропонується доповнити новою статтею 41-4, закріпивши тим самим відповідальність за примушення співробітника до підписання заяви на зменшення зарплати, надання неоплачуваної відпустки або скорочення робочого дня.

 

Крім того, запропоновано ввести кримінальну відповідальність за примушення до «добровільного» звільнення, примушенню трудового колективу до підписання заяв про добровільний перехід на неповний робочий тиждень і надання неоплачуваної відпустки.
 
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 627 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...