«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 08:34:07

Головна » 2009 » Березень » 26 » Нацбанк почав продавати долари за пільговим курсом для дострокового погашення кредитів



Нацбанк почав продавати долари за пільговим курсом для дострокового погашення кредитів
09:07:10
Нацбанк вже місяць продає долари за пільговим курсом, але тільки зараз ними зможуть скористатися ті, хто хоче погасити позику достроково.
 
Нацбанк нарешті почав продавати долари за пільговим курсом для дострокового погашення кредитів. Задля цього регулятор провів черговий валютний аукціон. Ціна "зеленого" залишається незмінною - 7,80. НБУ обіцяє не зупинятися, якщо буде попит. Бо вірить, що МВФ таки дасть Україні другий транш кредиту.
 
Позичальники чекали на це чи не півроку. Відтоді, як долар заходився стрімко набирати вагу. Місяць тому Нацбанк таки почав продавати "зелені" за пільговим курсом - 7,80. Але тільки з цього тижня ними зможуть скористатися ті, хто хоче погасити позику достроково.

Віталій, позичальник, каже - неодмінно скористається можливістю. Бо завжди намагався сплачувати більше мінімального внеску. Тепер такі як він можуть подати заявку на купівлю до п'ятдесяти тисяч доларів за пільговим курсом. Хоча перші запити значно скромніші, кажуть банкіри.

Втім, багато заощадити у позичальників нажаль не вийде. Бо ринковий курс "зеленого" на диво стабільний. На цьому тижні вище за 8,35 він ще не підіймався.

І в цьому, так би мовити, винні ті ж самі валютні аукціони, які певною мірою збивають попит на американську валюту. Крім того, Нацбанк знову почав активно викидати долари на ринок. Інтервенції іноді сягають ста мільйонів на добу.

"Такими темпами, як зараз, Національний банк зможе проводити інтервенції лише за умови, що впродовж наступного місяця він таки отримає транш від міжнародного валютного фонду", - вважає економіст Олександр Жолудь.

Якщо НБУ для підтримки гривні своїх резервів не жалкує, - напевне переконаний, що новий кредит у нього у кишені. Бо зараз засіки в нього аж ніяк не переповнені. А наступний аукціон вже у п'ятницю. Цілком можливо, що на ньому для дострокового погашення кредитів продаватимуть і євро. Хоча - невідомо. Попит слабкий, бо кредитів у євровалюті - небагато.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 632 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Офіційний курс валют на 2 липня
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...