«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 15:46:55

Головна » 2009 » Березень » 27 » Бутильована вода небезпечніша за водогінну



Бутильована вода небезпечніша за водогінну
21:12:07
 
Що робити українцям, якщо якість питної води з водогонів залишає бажати кращого, а купувати воду в бутлях небезпечно для здоров'я?

 

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 80% захворювань у світі спричиняє неякісна питна вода та брудні водогони.

 

Україна за станом водойм і очисних споруд серед 122-х країн світу знаходиться на 96 місці. А за рівнем захворюваності на гепатит А – одне з перших місць в Європі.

 

Фахівці відділу контролю якості води у Санепідемстанції говорять, що найбільш небезпечною є вода, що довго застоюється в трубах, тому радять зранку вмикати кран на 10-15 хвилин і спускати першу воду. Щоб позбутися запаху хлору достатньо дати воді відстоятися годину.

 

Дослідження київської води, проведене ТСН, показало, що м'якість її складає 3 одиниці (максимально допустима твердість – 7), лужність та вміст хлоридів у нормі, важких металів не виявлено. За даними головного санітарного лікаря столиці, шкідливих речовин у водогінній воді Києва немає.

 

Втім це не вберігає від отруєнь. Щоб не отримати проблеми зі здоров'ям, українці купують бутильовану воду. Однак, як кажуть фахівці, вона може бути ще більш небезпечною через вміст консервантів та стабілізаторів.

 

За словами міністра житлово-комунального господарства Олексія Кучеренка, система централізованого водопостачання на сьогодні фактично не в змозі підготувати питну воду тієї якості, яку можна пити, і головне - доставити її по застарілій системі водопостачання.

 

Ремонт всіх водогінних труб зробить воду, яка ними постачається до споживачів, золотою. Тому міністерство ЖКГ вирішило запровадити локалізовані системи доочисти води, що встановлюються на виході з водогону до будинку. За словами Кучеренка, це обійдеться "дешевше в десятки чи й сотні разів". Проте грошей на це нововведення у бюджеті немає.

 

ООН поставила за мету до 2015 року удвічі скоротити кількість людей, що не мають доступу до якісної питної води. Для вирішення проблем із водою буде розроблений масштабний проект, за яким у світі виділяється 100 мільйонів євро. Частину з них отримає й Україна, якщо інспектори ООН будуть впевнені у цільовому використанні коштів.
 
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 803 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...