«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 14:10:00

Головна » 2009 » Квітень » 4 » Закарпаття: Сплачуйте штрафи державі, а не шахраям



Закарпаття: Сплачуйте штрафи державі, а не шахраям
11:45:41
 
Як відомо, штрафи за порушення Правил дорожнього руху в Україні зросли в кілька разів. Водіїв-порушників це добряче б’є по кишені, а тут ще з’явилися шахраї, котрі наживаються на чужій біді...
 
Афера виглядає таким чином. Власнику транспортного засобу приходить додому квитанція на сплату штрафу за допущене порушення ПДР, в основному за перевищення швидкості (штраф за це становить 255-340 грн.). Людина чесно платить, а потім виявляється, що гроші пішли не державі, а в кишеню невідомим пройдисвітам, які вказали у квитанції власний рахунок. Чи були вже такі випадки у нашому краї, і як захиститися від цього? - цікавимося в Державтоінспекції краю.

 

- Я читав за таке в центральних газетах, але до нас ще подібних скарг не надходило, - каже керівник новоствореного відділу з адмінпрактики, оформлення ДТП та дізнання УДАІ ГУМВС майор міліції Олексій СПІВАК zakarpatpost.net. - Як захиститись від шахраїв? Відділом Державного казначейства Закарпатської області до всіх банківських установ скеровані номери рахунків для сплати адміністративних штрафів ДАІ. Тому всім громадянам, які отримали відповідні постанови про накладення штрафів, рекомендую або звертатись за роз’ясненням до підрозділів ДАІ, або сплачувати за рахунками, які наявні у всіх банківських установах. Реквізити рахунків, відкритих в органах Держказначейства для зарахування адміністративних штрафів порушникам ПДР, вказано на сайті: www.treasury.gov.ua у розділі «Новини ДКУ».

 

«На сьогодні продовжують діяти всі попередні обмеження швидкості»

 

- А з якою швидкістю все-таки їздити? Кабінет Міністрів дозволив швидкість руху 70-130 км/год., а керівництво МВС та ДАІ з цим не згодні. Як бути водіям?

- Нове рішення анонсували виключно засоби масової інформації. Жодного виступу офіційних осіб, ані прем’єр-міністра, ні її заступників чи міністра юстиції з цього приводу ніде не було. Тобто журналісти не цитували офіційних джерел. Жодних офіційних постанов з цього приводу на сьогоднішній день не існує. Відповідних вказівок та роз’яснень Департаменту ДАІ МВС теж немає. На мою думку, це абсолютно не аргументований захід, який має популістське забарвлення. Жодних підстав для підвищення швидкісного бар’єру не існує. На сьогодні продовжують діяти всі попередні обмеження швидкості. Швидкість в населених пунктах - до 60 км/год., на дорогах для автомобілів - 110, на автомагістралях - 130, інші дороги - 90.
 
Автомагістралями в Україні вважаються лише дороги Київ - Одеса та Київ - Бориспіль, і то лише на окремих ділянках, про що повідомляють відповідні знаки. На Закарпатті існують 3 ділянки «дороги для автомобілів», про що повідомляє знак 5.3 Правил дорожнього руху: на автодорозі Київ - Чоп біля села Нижнє Солотвино в напрямку Мукачева, на «двохрядці» біля села Ракошино Мукачівського району в обидва боки. Там стоять відповідні знаки, однак у зимовий період вони були демонтовані.
 
На сьогодні на всіх ділянках доріг Закарпаття, окрім населених пунктів, дозволено швидкість руху до 90 км/год. Не карається перевищення швидкості до 20 км/год., за більше - штраф 255-340 гривень.
 

- Нові штрафи передбачають і таке поняття, як громадські роботи. Чи багато вже автовласників «замітало вулиці»?

- Суди області прийняли вже близько 200 рішень про накладення адмінпокарання порушникам ПДР у вигляді громадських робіт. Цим повинна займатися виконавча служба, тому про виконання судових рішень варто запитати у них. Хоча це справді проблема. Здавалося б, громадські роботи повинні бути найбільш жорстким та дієвим покаранням щодо порушників ПДР, адже людина воліє заплатити будь-який штраф, лише б не ганьбитися з мітлою на вулиці... Але насправді цього немає і механізм цей не працює. Виходить, що порушник і не працює, і штраф не платить, і не позбавлений права керування...

 

«За транспортний засіб несе відповідальність реальний, а не «тимчасовий» власник»

 

- Яка на сьогодні ситуація з реєстраційними тимчасовими талонами? Їх відмінено чи ні?

- Постановою Кабміну, яка набула чинності, змінено пункт Правил дорожнього руху щодо тимчасових талонів на реєстрацію транспортних засобів. Раніше пункт 2.1 «б» говорив, що в разі відсутності власника в салоні автомобіля необхідно мати при собі свідоцтво про право спільної власності на машину або тимчасовий реєстраційний талон. Тепер йдеться про тимчасовий реєстраційний талон або інші нормативні документи, які підтверджують право власності на транспортний засіб. Тобто відсутність тимчасового реєстраційного талона вже не вважається порушенням, і дозволено їздити за дорученням.
 
У цьому є і суттєвий мінус. Немає обліку реальних власників автомобілів, і коли, припустимо, стається ДТП, а водій тікає з місця пригоди, то важко встановити, хто насправді був за кермом, якщо попередній власник продав машину, а новий їздить за дорученням. Автомобіль продовжує належати попередньому власнику, а той навіть не знає, кому продав машину і де знайти того чоловіка. Проте варто знати одне: за транспортний засіб несе відповідальність саме реальний, занесений у техпаспорт, а не «тимчасовий» його власник. І квитанції про сплату штрафу прийдуть йому додому, навіть якщо людина продала машину кілька років тому. Який вихід? Оформляти належним чином купівлю-продаж, знімаючи машину з обліку й не економити на переоформленні. Або інформувати Державтоінспекцію, на кого виписано тимчасове доручення.
 
 
При передруці гіперпосилання на zakarpatpost.net обов’язкове
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 754 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
У США ховають чорних кішок: у Halloween на них полюють сатаністи
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...