«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:53:05

Головна » 2009 » Травень » 11 » Що принесе Україні новий політичний тиждень?



Що принесе Україні новий політичний тиждень?
13:29:39
 
Інцидент із міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком може стати приводом для блокування цього тижня Верховної Ради. Щонайменше, так прогнозує опозиція.

 

Головна інтрига цього тижня – чи стане реальністю коаліційний шлюб поміж ПР та БЮТ з усіма його конституційними наслідками. Після тривалого політичного затишшя, впродовж травневих свят у Верховній Раді стартує черговий пленарний тиждень.

 

Останнього разу у сесійній залі депутати бачились у квітні. І ще не встигли вони піти на травневий відпочинок, як Радою поповзли чутки про чергові, вже коаліційні переговори між двома найбільшими фракціями. Сама ж тема можливої «блакитно-сердешної» коаліції активно мусолилась у ЗМІ, а експерти прогнозували різні сценарії та наслідки такого мега-альянсу.

 

Не забудуть депутати й попрацювати. А роботи ж у них – хоч відбавляй. За словами спікера Володимира Литвина, парламент впродовж цього пленарного тижня має розглянути понад 100 невідкладних питань.

 

Втім розбиратися з гральним бізнесом та ухвалювати зміни до кошторису депутатам може завадити... глава МВС Юрій Луценко, який начебто побився зі своїми німецькими колегами.

 

І хоча офіційної інформації, за якою до німців звернулось українське МЗС, про це поки що немає, українські ЗМІ вже встигли досхочу посмакувати інцидентом, який, за словами спікера, може стати гарячою темою в Раді, оскільки опозиція вже вимагає: Луценко має піти. Побоювання Литвина поділяє бютівець Валерій Писаренко: «Я хотів би підтвердити слова Володимира Литвина. І дійсно, інцидент із Луценком стане першим питанням на порядку денному цього тижня. І я би не хотів, щоб опозиція використала це питання для блокування роботи парламенту. Враховуючи ту кількість законопроектів, яка скопилася в парламенті, зокрема законопроект Кабміну, я думаю, що цей тиждень стане вирішальним в тому, щоб держава, нарешті, врегулювала діяльність одноруких бандитів».

 

Крім політичних рішень, опозиція цього пленарного тижня перейматиметься також урядовою антикризовою програмою, яка досі залишається не ухваленою.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 470 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...