«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 10:00:24

Головна » 2009 » Червень » 2 » Закарпаття: У середу в краї пройде акція «Виміряй свій тиск – скажи інсульту: НІ!!!»



Закарпаття: У середу в краї пройде акція «Виміряй свій тиск – скажи інсульту: НІ!!!»
14:23:36
 
У середу, 3 червня, о 10.00 в малому залі ОДА відбудеться зустріч із Миколою Єфремовичем ПОЛІЩУКОМ – радником Президента України, головою Національної Ради з питань охорони здоров’я при Президенті України, Оленою Валентинівною ЄВСТИГНЄЄВОЮ –  директором Всеукраїнського Центру здоров’я, Володимиром Івановичем СМОЛАНКОЮ – ди­ре­ктором об­ла­сно­го цен­тру ней­ро­хі­ру­ргії та не­вро­ло­гії, Олександром Романовичом ПУЛИКОМ – зав. неврологічним відділенням Закарпатської ОКЛ ім. А.Новака, обласним позаштатним неврологом.

 

В рамках зустрічі відбудеться презентація всеукраїнської акції «Виміряй свій тиск – скажи інсульту: НІ!!!» Акція ініційована фахівцями Всеукраїнської громадської організації “Українська Асоціація боротьби з інсультом”, за підтримки УОЗ Закарпатської ОДА, обласної та міських адміністрацій м. Ужгорода та м. Мукачево.

 

Протягом дня в лікувально-профілактичних закладах, великих торгівельних центрах, ринках, а також в обласній і міських державних адміністраціях Ужгорода та Мукачево медичні працівники та студенти медичного факультету УжНУ вимірюватимуть артеріальний тиск всім бажаючим, а також надаватимуть консультації щодо профілактики інсульту та підвищеного артеріального тиску.

 

Мета акції – привернути увагу українців до проблем високого артеріального тиску, як головного фактору виникнення інсульту.

 

Довідково.

Інсульт посідає друге місце в списку хвороб від яких помирають українці. 80% випадків інсульту можуть бути попереджені, якщо приділяти увагу таким факторам ризику розвитку інсульту: як артеріальна гіпертензія, паління, цукровий діабет.

 

В Україні щорічно хворіють на інсульт більше як 100 тис. людей, з них 50% стає залежними від оточення інвалідами, близько 30 % з цих хворих – громадяни працездатного віку. На даний час в Україні 10 млн. хворих на артеріальну гіпертензію, яка є головним ризиком виникнення серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань, 8 млн. хворих на ішемічну хворобу серця, 1 млн. на цукровий діабет. 36 % українців знають про те що в них підвищений артеріальний тиск, але не звертаються до лікаря. У 60% наших співвітчизників, що померли від інсульту та його наслідків виявлялась артеріальна гіпертензія, яка ніколи не лікувалась.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 508 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...