«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:52:41

Головна » 2009 » Червень » 4 » Молодь львівщини протестувала проти забудови середмістя



Молодь львівщини протестувала проти забудови середмістя
21:28:58
 
 
Мітинг проти забудови центральної частини Львова організувала тамтешня молодь. Інінціатори кажуть, що знайшли однодумців за допомогою Інтернету. Протестувальники вимагають , щоби новобудови у центрі Львова не порушували гармонії унікального міського ансамблю. 
 
Півтора десятка людей із гаслами на захист історичної частини міста звинувачують місцеву владу у забудові Львова будинками-химерами. Задля наочності звели перед міськрадою прототип майбутнього готелю із картонних коробок. Протестувальники наполягають на зміні проекту, щоби він відповідав вимогам ЮНЕСКО, до списку якого внесена центральна частина міста. Молодь звинувачує владу у лобіюванні інтересів комерційних структур та неповазі до культурної спадщини.

Андрій Салюк, президент благодійного фонду збереження історико-архітектурної спадщини Львова: "Не знаю чому і з яких мотивів вищі керівники Львівської міської ради, просто лобіюють конкретно цей проект. Наскільки я вже чув відгуки, що сам інвестор вже не задоволений цим проектом і він абсолютно не хоче, щоби бути фігурантом скандалів, але йому просто нав'язують".

Натомість головний архітектор Львова каже  - ЮНЕСКО попередили про будівництво готелю. Але відповіді місто від організації поки що не отримало: ані схвальної, ані негативної. На місці будівництва уже провели археологічні дослідження, а сам проект затвердили міжнародні експерти. Тому звинувачення безпідставні, вважає Юрій Криворучко.

Юрій Криворучко, начальник управління архітектури Львівської міськради: "Я толірую думку міжнародного журі, я толірую архітектора який виграв конкурс, це архітектор з першого щабля європейської архітектури. Це фірма відома в Австрії, Люксембургу, Франції, Німеччині збудувала десятки об'єктів в тому числі в зоні ЮНЕСКО".

Попри запевнення головного архітектора, пікетувальники пообіцяли акцією протесту не обмежуватися. Вони мають намір звернутися до депутатів міськради, щоби ті заборонили будівництво. Тоді чиновники змушені будуть переглянути проект і внести зміни, які би не обурювали громадськість. 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 576 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...