«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 10:36:21

Головна » 2009 » Червень » 8 » Техногенну катастрофу підозрюють у трьох областях східної України



Техногенну катастрофу підозрюють у трьох областях східної України
15:22:20
 
Під Харковом вибухнув ртутний завод. Іще один спалахнув на Дніпропетровщині, чи то - в Кіровограді. А на Донеччині перекинулася цистерна з аміаком.

 

Люди щільно зачиняють вікна й двері та не пускають дітей до садочків. Паніка була в Полтаві й докотилася аж до Сум.

 

Смс-ка: «Привіт! Ти чула про вибух на ртутному заводі?» Такі чи схожі смс-ки відучора гуляють Сумами. Містяни то завзято переконують один одного, що інформація про аварію - це лише плітки, то радяться, як вберегтися від напасті.

 

Менеджер з реклами Борис розповідає: щойно вчора повечеряв з дружиною, посипалися дзвінки та повідомлення від друзів.

 

Борис Майоров, мешканець міста Сум: «Так получилось, что в Харькове живет одноклассница моей жены и вчера где-то в полседьмого пришла смс-ка. Дословно не помню, но смысл такой, что в Харькове взрыв на ртутном заводе, закрывайте окна, двери, туча ветром движется на Сумы».

 

Особливо спостережливі сум’яни навіть розповідають про підозріло темну хмару, яку бачили над містом. То збиралося на грозу, пояснюють у міській санстанції.

 

Олександр Черняк, головний держаний санітарний лікар міста Сум: «Якщо говорити про ртуть, версія не зовсім життєва, тому що на відстанях 100 чи 200 кілометрів від епіцентру аварійних ситуацій неможливо досягти високих концентрацій і якоїсь шкоди суттєвої здоров’ю».

 

Коли не ртуть, то аміак, а якщо завод і вцілів, то мабуть вибухнула цистерна. Ціла серія страшилок прокотилася Східною Україною. Техногенну катастрофу підозрювали щонайменше у трьох областях: Донецькій, Дніпропетровській та Харківській.

 

Олександр Черняк, головний санітарний лікар міста Сум: «Надзвичайно різні регіони називаються і навіть підприємства, яких немає в тих чи інших регіонах. Говорять про ртутні заводи, про цистерни, про перевернуті машини, тобто, кому який вимисел найбільше підходить».

 

Щодо техногенних катастроф – жодних офіційних підтверджень. Дихаємо, чим і раніше, кажуть сумські метеорологи. Чотири рази на добу вони аналізують повітря за вісьмома показниками.

 

Валерія Кузьменко, в. о. керівника лабораторії спостереження за забрудненням атмосфери: «Это пыль, это сульфаты, это двуокись серы, окись азота, двуокись азота, формальдегид и аммиак. На эти ингредиенты у нас сегодня абсолютно все анализы без превышений».

 

МНС-ники ситуації не коментують. Тим часом паніку долають жартами.

 

Борис Майоров, мешканець міста Сум: «Полезли в Интернет, и на одном из форумов нашли: одни говорят, что было, одни – не было. Но самое интересное, что я из этого форума почерпнул, молодой человек говорит следующее: «Конечно же было, я в окно смотрю, утром мой «Ланос» левым колесом зеркало чешет».

 

Доки сумські МНС-ники тримають таку собі інтригу й не дають жодних коментарів, приклад їм показує їхній міністр. Він заспокоїв українців і назвав загрозливу інформацію відвертими плітками.

 

Володимир Шандра, міністр надзвичайних ситуацій України: «Якщо звонять, телефонують – це потрібно перепровіряти, дивитися, але я можу стверджувати, що на даний час такої ситуації нема. Це все плітки. Я досить спокійно ставлюся до того, що у громадян виникають питання. Я звертаюся до громадян, до журналістів, звертайтеся до прес-служби, якщо виникають питання, вони дадуть конкретну відповідь».
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 588 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...