«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:03:28

Головна » 2009 » Червень » 11 » Міністром оборони України може стати Раїса Богатирьова?



Міністром оборони України може стати Раїса Богатирьова?
10:58:03
 
Інтрига щодо нового міністра оборони зберігається. Президент України так і не вніс 10 червня на розгляд парламенту кандидатуру на цю посаду, хоча й обіцяв це зробити. Зате у Верховній Раді заговорили про те, що це може бути секретар РНБО Раїса Богатирьова або начальник Генерального штабу Збройних сил України Сергій Кириченко.

 

Парламентський день 10 червня не виправдав сподівань, що проясниться ситуація щодо того, хто ж очолить міністерство оборони.

 

Юрія Єханурова Верховна Рада звільнила 5 червня. Вже через 4 дні Президент сказав, що хоче подати нову кандидатуру на розгляд парламенту.

 

Віктор Ющенко сказав, що «розглядаються дві кандидатури», але зауважив – «у мене немає повного відчуття, що, починаючи від позиції керівника коаліції, його політичної сили, буде підтримана якась ініціатива з даного питання

 

Генерал Сергій КириченкоУ парламенті ще з самого ранку в усіх кулуарах точилося жваве обговорення. З’явилася інформація, з посиланням на компетентні джерела, що ці дві кандидатури, про які говорив Президент – це секретар РНБО Раїса Богатирьова і начальник Генерального штабу Збройних сил України Сергій Кириченко.

 

Кириченко від січня 2003 керував Головним штабом, а з червня 2005 року призначений на посаду начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.

 

Компетентність Сергія Криченка визнають, але зауважують, що за демократичними стандартами оборонне відомство має очолювати цивільна людина.

 

А от «жіночу кандидатуру» обговорювали палко. Радіо Свобода спробувало дізнатися, що думає про своє можливе призначення Раїса Богатирьова. У РНБО повідомили, що поки жодних коментарів не може бути, але додали, що Секретар «дуже сконцентрована на своїй роботі і поки не оголошувала про свої наміри її міняти».

 

Позитивно поставився до новини про можливе висування Президентом кандидатури Раїси Богатирьової на посаду міністра оборони заступник керівника фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

 

«Це дуже підготовлена людина, вона дуже багато корисного зробила для нашої партії, і за своїми функціональними можливостями це була би не найгірша кандидатура», – сказав Єфремов. Однак зауважив, що це питання не до опозиції, а до коаліції яка має сама «комплектувати свій уряд».

 

Іншої думки екс-міністр оборони, народний депутат від фракції НУНС Анатолій Гриценко. Він сказав, що поки не знає жінки, яка могла б очолити оборонну галузь.

 

«Якщо жінка професійна, якщо вона знає армію і знає як її розвивати – вона може бути міністром оборони. Але таких жінок я в Україні не знаю», – наголосив Гриценко.

 

Посада міністра оборони не може бути «заручницею» політиків. Це надто серйозна сфера, що потребує стабільних правильних консолідованих зусиль. Це питання безпеки країни, а не «предмет політичного торгу», – зазначає екс-міністр оборони Євген Марчук.

 

«Зараз перед Україною стоять такі складні завдання, що тут не до політичної ігор й тимчасових міністрів», – сказав Радіо Свобода генерал Олександр Скипальський, директор Інституту геополітичних досліджень.

 

«Ні в одній країні світу немає такої кадрової політики у сфері оборони, як в Україні, – каже він, – Це ганьба! Нехай партії займаються своїми справами, нехай змінюють одна одну при владі. Але нехай вони усі сприяють професіоналам у національній безпеці й обороні. Якщо цього не буде, то ніякі жінки не допоможуть і боєздатність армії та її обороноздатність будуть падати».

 

Тож головне, щоб професіонал, а стать немає великого значення. От тільки в Україні поки не проявили себе жінки, які досконало обізнані у питаннях оборони й розвитку збройних сил.

 

Хоча був прецедент – Надія Дєєва посідала посаду заступника міністра оборони Юрія Єханурова, поки її у березні цього року не звільнив уряд.

 

Зате Японія, Іспанія та Литва вже довірили жінкам керівництво своїми оборонними відомствами.
 
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 565 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...