«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 23.11.2024, 19:07:17

Головна » 2009 » Червень » 11 » Кабмін обмежив рентабельність млинів і пекарів



Кабмін обмежив рентабельність млинів і пекарів
17:27:08
 
Кабінет Міністрів України встановив рентабельність виробництва пшеничного борошна вищого, першого і другого гатунків, житнього обдирного борошна на рівні не більш ніж 10%, хліби масових сортів – не вище ніж 12%.

 

Як сказано в повідомленні прес-служби Міністерства економіки України, відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду 10 червня.

 

Постановою передбачається, що в 2009 році максимальне щоквартальне збільшення рівня рентабельності виробництва хліба не повинно перевищувати 3% її фактичного рівня за попередній звітний період.

 

Також Кабмін відмінив повноваження місцевих органів виконавчої влади із встановлення рентабельності виробництва борошномелів і пекарів.

 

Крім того, постановою відміняється граничний розмір торгової надбавки в розмірі не вище ніж 15% без урахування витрат на транспортування в міжміському сполученні і надання місцевим органам виконавчої влади повноважень з визначення розмірів граничних постачально-збутових роздрібних надбавок і роздрібної надбавки до оптово-відпускної ціни виробника.

 

Крім того, скорочено кількість найменувань соціально значущих продовольчих товарів, ціни на які регулюють місцеві органи влади.

 

У даному списку: борошно пшеничне вищого й першого гатунків, хліб, гречана і манна крупи, м`ясо птиці, варені ковбаси, сосиски, сардельки, коров`яче питне (пастеризоване) молоко жирністю від 2,5% до 3,2%, кисломолочний сир жирністю до 9%, сметана жирністю до 20%, вершкове масло жирністю до 80%, курячі яйця, цукор-пісок, соняшникова олія.

 

Також Кабмін затвердив Порядок декларування зміни для опотово-відпускних цін на продовольчі товари. Порядок передбачає обов`язкове декларування зміни для оптово-відпускних цін безпосередньо виробниками продукції в разі їх збільшення впродовж місяця більш ніж на 1% з відстроченням такої зміни на 1 місяць (зараз декларувати зміни цін повинні також оптові реалізатори), спрощення процедури декларування (без отримання висновку органів держконтролю за цінами), скорочення переліку документів, які надаються в облдержадміністрації або міськадміністрації (пояснювальна записка для обгрунтування зміни оптово-відпускних цін, калькуляція собівартості і проект декларації зміни для оптово-відпускних цін).

 

«Реалізація документа сприятиме забезпеченню рівних умов для розвитку всіх підприємств агропромислового комплексу і гарантуватиме продовольче самозабезпечення країни в умовах фінансової кризи», – переконаний міністр економіки Богдан ДАНИЛИШИН.
 
 
 

 

Категорія: Економіка | Переглядів: 594 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
8 политсил подписались в поддержку Тимошенко
У Лондоні представили мобільник, який заправляється "Кока-колою"
Закарпаття: 4 танки митники залишать без оптичних прицілів
БЮТ экстренно собирает Раду, чтобы отменить соглашение о ЧФ
ФК “Закарпаття” оштрафували на 3 000 гривень
Тимошенко собирается «разбудить» 100 тысяч украинцев
Американські вчені викрили причину жіночої зради
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...