«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:52:16

Головна » 2009 » Червень » 11 » Рік після жахливої повені в Західній Україні - стихія і досі нагадує про себе



Рік після жахливої повені в Західній Україні - стихія і досі нагадує про себе
20:54:52
 
Відновлення зруйнованих доріг та інших об’єктів і досі не закінчили, а людям, які працювали, не заплатили. Обіцянки влади повністю профінансувати роботи обіцянками і залишилися. І хоч і обіцяє прем’єр-міністр усе виконати, будівельні компанії їй вже не вірять. За їхніми підрахунками, тільки за роботи на Івано-Франківщині їм винні понад 120 мільйонів гривень. Тому бригади перестали працювати ще перед новим роком, а місцеві жителі з острахом чекають кожну грозу.
 
Галина Грабовецька, жителька села Печеніжин: "Кожну блискавку, кожну грозу ми переживаємо. Хрестимося і молимося. Ми в постійному страсі".

Так відверто про свої переживання розповідає жителька села Печеніжин на Івано-Франківщині. На перший погляд тиха й неглибока річка Печеніга торік наробила багато лиха. Петро Лазарук тепер постійно живе на валізах – у будь-який момент доведеться покинути свою домівку. Від хати до річки лише 5 метрів.

Петро Лазарук, житель села Печеніжин: "Я вже готовий, як прийде вода і хату забере. При першій же воді доведеться тікати".

Про ліквідацію стихії людям постійно нагадують недобудовані мости й дамби. А ще в селі тепер своєрідний музей просто неба. Понад 30 одиниць техніки залишили київські будівельники. Роботи вони припинили перед новим роком – саме тоді їх перестали фінансувати з держбюджету. Жителі Печеніжина вже й власними силами готові допомогти будівельникам.

Микола Досінчук, житель села Печеніжин: "Я сам готовий працювати. Немає вже надії ні на владу, ні на кого".

Будівельники теж у розпачі. Ліквідовувати наслідки повені їхали на заклик уряду. Влітку й восени гроші отримували: дороги й мости ремонтували. От тільки встигли не все. З грудня 2008-го підприємству Едуарда Геннадійовича заборгували 3 мільйони гривень. Тепер керівник винен усім: і робітникам зарплату, і державі податки.

Едуард Багмут, голова правління ВАТ «Укренергобудмеханізація»: "Пенсійний фонд подає в суд. От на нас подав, тому що ми не виплатили. За зарплату, так сказать, постійно мені виписують там ці всі приписи, і так далі, і так далі. Прокуратура там вже хотіла і кримінальну справу відкривати. Але що ж – держава заборгувала, що ж я можу зробити?"

Судитися з районною адміністрацією, де ліквідовували наслідки стихії, будівельники не хочуть. Кажуть, що в скарбниці району гроші лише на зарплати бюджетникам. А відписок від урядовців з кожним днем дедалі більше. Шкода, що цими листами дороги й мости не збудуєш.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 916 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...