«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:53:31

Головна » 2009 » Червень » 13 » У Закарпатті проводять профілактику дитячої злочинності



У Закарпатті проводять профілактику дитячої злочинності
10:54:09
Відбулося засідання координаційної ради у справах дітей при Закарпатській облдержадміністрації, на якому розглянуто питання координації роботи щодо профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі та встановлення опіки над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.
 
За підсумками січня-травня в області спостерігається спад підліткової злочинності в порівнянні з минулим роком. Зменшилась і кількість неповнолітніх, що скоїли злочини. З початком літніх канікул розроблено та затверджено план спільних заходів служби у справах дітей, управління освіти і науки облдержадміністрації та ГУМВС України в Закарпатській області щодо запобігання бездоглядності, профілактики правопорушень серед дітей та підлітків влітку 2009 року.

 

Крім того, здійснюються додаткові відпрацювання всіх міст та районів області та забезпечуються виїзди спеціалізованої служби в райони, де зафіксовано ріст підліткової злочинності (Перечинський, Мукачівський, Воловецький, Свалявський, Іршавський та Рахівський райони).

 

На засіданні зазначалося, що за станом на 1 квітня 2009 року в області   проживає 2026  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1622 дитини зазначеної категорії охоплено сімейними формами виховання: з них  перебуває під опікою/піклуванням та проживає у сім’ях громадян 1394 дитини, 228 дітей знаходяться на вихованні у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.

 

Службою у справах дітей вивчено стан виплат державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в сім‘ях опікунів. Встановлено, що на 196 дітей, допомога не виплачувалася. Завдяки вжитим заходам ситуація покращилася.

 

Ще один аспект захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою, розглянуто на засіданні – це соціальний супровід. Більшість з них не охоплені соціальним супроводом центрів соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді, як це вимагає чинне законодавство. Тому рішенням координаційної ради зобов‘язано Закарпатський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України щодо взяття під соціальний супровід дітей, які  знаходяться під опікою фізичних осіб, повідомили zakarpatpost.net в Служба у справах дітей Закарпатської облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 575 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...