«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 10:24:23

Головна » 2009 » Червень » 15 » У Росії вийде Історичний словник російської мови



У Росії вийде Історичний словник російської мови
13:10:12
Російські філологи завершили створення перших трьох томів Історичного словника російської мови, в які увійшли описи 3000 слів, починаючи з найдавніших часів до наших днів.
Про це повідомляє Медіа-центр Національна промисловість, що займається питаннями видання словника.

"У кожен з томів увійшли 450 статей, що описують історію слів, починаючи з найдавніших часів, аж до наших днів. Найбільш інформативним виявився словник російської мови XI - XVII ст.", - повідомили в Медіа-центрі.

У перші три томи увійшли статті, присвячені російським словами на літери від А до Г. Як повідомляють члени редакційної ради, в статтях словника містяться найбільш вживані зараз слова та їх похідні (деривати) з моменту їх реєстрації в мові. Всі статті супроводжуються ілюстраціями з творів різних жанрів.

Як зазначають в медіа-центрі, над "інвентаризацією" російської мови працює авторський колектив, у складі якого - викладачі Московського інституту іноземних мов і МДУ ім. Ломоносова під керівництвом академіка Російської академії лінгвістичних наук Емми Володарської.

"У Росії вже давно назріла потреба створення такого словника. Нам необхідно зберегти історію російської мови, щоб майбутні покоління, так і нинішні, знали, наприклад, звідки пішло слово "алтарь" чи "апель", і що вони означали в різні часи. Кожне слово нашої рідної мови - це велика і захоплююча історія", - говорить Володарська.

В Європі піонерами в цій галузі стали німці, але найкращим словником цього типу визнано Оксфордський словник англійської мови, побудований на історичному принципі, зазначають в медіа-центрі.

"Вперше історичний словник англійської мови вийшов у світ в 1928 році. Потім такі ж роботи випустили вчені Франції. Зараз над історією рідної мови активно працюють іспанці та ізраїльтяни", - повідомили видавці Історичного словника.

Питання створення повного "Історичного словника російської мови" періодично порушувалося ще в XIX столітті. Але вчені так і не видали нічого подібного аж до наших часів. "Створенням перших трьох томів Історичного словника російської мови вчені займалися 10 років. Зараз видання перебуває в друці", - повідомили в медіа-центрі.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 558 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...