«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 09:34:05

Головна » 2009 » Червень » 15 » Закарпаття: Новопризначений Посол Словаччини в Україні побував на Закарпатті



Закарпаття: Новопризначений Посол Словаччини в Україні побував на Закарпатті
16:18:58
 
У понеділок, 15 червня, на Закарпатті з робочою поїздкою перебував Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжік. В Ужгороді він зустрівся з головою облдержадміністрації Олегом Гаваші. Говорили про розвиток українсько-словацьких відносин.

 

Керівник краю привітав пана Гамжіка із призначенням на високу дипломатичну посаду. Також Олег Гаваші висловив впевненість в тому, що напрацьовані контакти між нашими країнами будуть поглиблюватися.

 

У свою чергу, характеризуючи українсько-словацькі відносини, Павол Гамжік відзначив, що Україна впевнено крокує у Євросоюз. Пан Посол також зазначив, що Словаччина підтримує обраний Україною шлях і готова поділитися своїм досвідом.

 

– Великі перспективи для країн Східної Європи відкриваються в рамках реалізації довгострокової програми “Східне партнерство”, – впевнений Павол Гамжік. – Тому необхідно розробляти спільні проекти регіонів Східної Словаччини та Закарпаття, які можливо буде фінансувати за рахунок цієї програми.

 

Однією із тем, яку обговорювали співрозмовники, –  створення Центру словацької культури в Ужгороді, який базуватиметься у приміщенні колишньої ЗОШ № 4. Як повідомив Олег Гаваші, за останні півтора року обласна влада виділила на реконструкцію будівлі 2 мільйони гривень.

 

– Є сподівання, що цього року центр почне свою роботу, – зауважив голова облдержадміністрації.

 

Йшлося і про співпрацю на міжрегіональному рівні. Олег Гаваші відзначив, що партнерські відносини Закарпатської області з Пряшівським та Кошицьким самоврядними краями за останні п’ять років набули якісних змін, а реалізація регіональних угод дає відчутні результати. В рамках міжурядової комісії з транскордонного співробітництва вдається вирішувати чимало проблем життєдіяльності прикордонних територій.

 

Не обійшли увагою учасники зустрічі і питання візового режиму та функціонування Угоди про малий прикордонний рух. Олег Гаваші констатував, що угода потребує лібералізації, адже вимоги, прописані в документі для українських громадян, є дещо обтяжливими. Як приклад назвав аналогічну угоду, підписану з угорською стороною, і якою вже скористалися десятки тисяч закарпатців. Пан Посол погодився з тим, що візове питання не повинно стати на перешкоді розвитку прикордонних територій.

 

– З підписанням Угоди про малий прикордонний рух ми зробили крок назустріч одне одному. Готові зробити і подальші кроки в українсько-словацькій співпраці, – констатував Павол Гамжік.

 

Олег Гаваші запропонував Словаччині долучитися і до низки проектів, від реалізації яких буде обопільна вигода. В першу чергу – розбудова туристичної інфраструктури в рамках проведення чемпіонату Євро-2012. Йдеться також про можливість залучення словацької сторони до співпраці в енергетичній сфері, зокрема це стосується можливостей використання гідропотенціалу краю.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 625 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...