«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 10:00:18

Головна » 2009 » Червень » 15 » Тимошенко не хоче індексувати «юлиних тисяч»



Тимошенко не хоче індексувати «юлиних тисяч»
18:29:33
 
Уряд відтепер хоче сплачувати компенсації не тільки за знеціненими вкладами в Ощадбанку СРСР, а й за “цінні папери, придбані в установах Ощадного банку СРСР, що діяли на території України”. Така новація міститься у зареєстрованому в Верховній Раді урядовому законопроекті "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України (щодо механізму повернення заощаджень)”.

 

Також, як інформує УНІАН, Кабмін пропонує додати в закон положення про те, що компенсації підлягають усі грошові заощадження, які були на рахунках Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху (наразі компенсації підлягають вклади в Ощадбанку) “не менше одного повного календарного року в період 1992-1995 років”.

 

Натомість із закону “Про державні гарантії відновлення вкладів” пропонується викреслити положення про компенсаційну індексацію заощаджень громадян, відповідно до індексу інфляції, яка, згідно з вимогами чинного закону, має здійснюватися “при видачі вкладів, страхових внесків, погашенні цінних паперів”. І залишити у законі лише коефіцієнт перерахунку: 1 карбованець заощаджень дорівнює 1,05 гривні за станом на 1 жовтня 1996 року.

 

Ще одна пропозиція від Кабміну - внести в закон пункт такого змісту: “У межах одного бюджетного року проводиться виплата компенсації громадянину лише за одним рахунком”.

 

А також доповнити закон однозначною вимогою, що на виплату компенсацій можна претендувати лише після того, як дані вкладника буде внесено в інформаційно-аналітичні системи "Реєстр вкладників заощаджень громадян" та "Реєстр страхувальників та застрахованих осіб". Цікаво, що дію цього обмеження Кабмін не пропонує розповсюдити також на “іноземних громадян та осіб без громадянства”, які за законом "Про державні гарантії відновлення заощаджень" теж мають право претендувати на відшкодування знецінених вкладів та цінних паперів радянської доби.
 
 
 

 

Категорія: Політика | Переглядів: 521 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...