«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:51:22

Головна » 2009 » Червень » 17 » Закарпаття: Більшість каруселей в області – небезпечні для користування



Закарпаття: Більшість каруселей в області – небезпечні для користування
20:12:47
 
Їх перевіряють і закривають, а каруселі та гойдалки залишаються небезпечними. Тиждень тому у столиці закрили 30 атракціонів. У Тернополі - 5. А тепер в Ужгороді заборонили сім розважальних конструкцій. З відпрацьованим гарантійним терміном експлуатації їх завозять із-за кордону. На більшості метал поржавів, а опори потріскалися. Очевидно, нещасні випадки, власників не надто непокоять. Прибутки - понад усе.

 

Більшість закарпатських каруселей – небезпечні для користування, а їх обладнання давно зношене. В області 14 підприємств експлуатують 130 атракціонів. 20 з них – стаціонарні, решта – пересувні, і з ними найбільше проблем. Старі атракціони завозять до нас із Чехії та Словаччини.

 

Михайло Саварин, начальник територіального відділення Держгірпромнагляду України у Закарпатській області: «Як правило, на жаль, ця техніка, яка відпрацювала практично свій нормативний термін, який гарантує безпечну експлуатацію виготовлювач».

 

Інспектори перевірили половину закарпатських атракціонів і сім з них закрили. Але й на решті багато порушень. Старий метал не витримує експлуатації та ржавіє, опори – тріскаються і зношуються. А монтують і обслуговують атракціони зазвичай некваліфіковані працівники.

 

Василь Василинчук, головний інспектор територіального відділення Держгірпромнагляду України у Закарпатській області: «Огородження, пояси безпеки, буває, замки обриваються. Буває, є тріщини на самих конструкціях. Це при експертних обстеженнях виявляється і усувається. Контролюємо, звертаємо увагу на все, дрібниць немає».

 

Діти від розваг у захваті: літати на швидкісних «Веселих гірках» і каруселях їм не страшно. Позбавляти їх задоволення більшість батьків не може.

 

Дмитро Кушнірчук: «Страшно не было, потому что здесь не так сильно крутит, но все-таки эмоции были».

 

Марія Молнар, мама одинадцятирічної дівчинки: «Робочі перевірили всіх дітей, прикріпили ремнями. Думаю, після усіх випадків, які були, уже тепер, мабуть, більш відповідально ставляться до того».

 

Інспектори продовжують прискіпливу перевірку каруселей. А власники, ремонтуючи небезпечні атракціони, мріють про сучасні установки. В області немає жодного оглядового колеса, вежі вільного падіння, американських гірок. Але таке розважальне обладнання коштує кілька мільйонів гривень.

 

Світлана КОВБИЦЯ
 
 
 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 526 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...