«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:53:52

Головна » 2009 » Червень » 23 » Громадська рада при Ужгородській МДПІ обговорювала стан розгляду звернень громадян та погашення податкового боргу



Громадська рада при Ужгородській МДПІ обговорювала стан розгляду звернень громадян та погашення податкового боргу
15:33:49
Відбулося чергове засідання Громадської ради при Ужгородській МДПІ. На засіданні були присутні бюджетоутворюючі підприємства, представники малого, середнього бізнесу, сільськогосподарські підприємства, представники ЗМІ та громадські організації. Прийняла участь у засіданні голова рh ади Закарпатського відділення АППУ Волощук Марта Гнатівна. 
 
Під час засідання Марта Гнатівна розповіла присутнім про становлення та розвиток державної податкової служби України. Про стан подання податкової звітності в електронному вигляді доповів начальник відділу інформатизації процесів оподаткування Юрій Володимирович Кастровський. Члени ради також отримали інформацію щодо розгляду звернень громадян в органах ДПС та організації роботи МДПІ по погашенню простроченої податкової заборгованості.

 

Про розгляд звернень громадян в Ужгородській МДПІ розповіла завідувач сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Кость Тетяна Петрівна. Так за п’ять місяців 2009р. до Ужгородської МДПІ надійшло 16 письмових звернень громадян. У порівнянні з минулим роком кількість звернень збільшилася на 2 звернення (за відповідний період минулого року надійшло 14 письмових зверненнь). З 16 звернень 14 - заяви громадян з різних питань оподаткування та 2 – скарги громадян. Найбільша кількість листів – 8 звернень стосувались питань проведення контрольно-перевірочної роботи. 7 звернень містили питання, пов’язані із нарахуванням та сплатою податку з доходів фізичних осіб та отриманням податкового кредиту.

 

За соціальним станом найчастіше до МДПІ звертались приватні підприємці (7 звернень або 44%). У більшості випадків громадяни не зазначають у зверненнях свій соціальний стан (9 звернень або 56 %).

 

За п’ять місяців 2009р. посадовими особами МДПІ проведено 17 прийомів громадян. Керівником МДПІ проведено 14 прийомів. На особистому прийомі за роз’ясненнями з питань діяльності ОДПС звернулось 19 громадян. За категоріями більшість громадян – посадові особи юридичних осіб (8 громадян або 42 %). У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість особистих прийомів зросла в 1,7 раза ( за 1-5 місяці 2008р. було проведено 10 особистих прийомів).

 

Начальник відділу погашення прострочених податкових зобов’язань Петрушка Емма Василівна зазначила, що одним із заходів наповнення бюджету – це погашення податкового боргу. Так станом на 01.06.2009 року за підприємствами Ужгородського району рахується податковий борг в сумі 5,8тис. грн., в тому числі до Державного бюджету 4009,5тис. грн.

 

Можна також виділити боржників, які відносяться до державної форми власності - так сума боргу державних підприємств на сьогодні становить – 997тис. грн. Погашення такого боргу на даний час можливе тільки шляхом реалізації майна на аукціоні або в судовому порядку, (в 2009 році спрямовано до бюджету через судове стягнення 119тис.грн., а за рахунок реалізації майна 60,5тис.грн.).

 

Одним із методів упередження податкового боргу це надання підприємствам розстрочки на податкове зобов‘язання. З початку 2009 року Ужгородською МДПІ вже укладено договорів з підприємствами про надання розстрочки на податкові зобов’язання платників податків на загальну суму 3377,5 тис. грн.

 

За  матеріалами  Ужгородської  МДПІ
 
 

 

Категорія: Ужгород | Переглядів: 574 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...