«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 13:53:03

Головна » 2009 » Червень » 24 » Закарпаття: Злочинця випустили... іменем України



Закарпаття: Злочинця випустили... іменем України
11:12:12
Вінцем розкриття злочину вважається справедливе рішення суду, коли злочинець отримує за скоєні протиправні діяння визначене відповідною статтею Кримінального кодексу покарання.
 
Однак на практиці часто трапляється по-іншому...

 

Пограбували інваліда

 

Оперативна інформація про кримінальне угруповання, котре діє на території області, час від часу надходила до працівників карного розшуку. Правоохоронці здійснили низку відповідних заходів щодо виявлення та затримання цих зловмисників, але далі продовжували отримувати повідомлення про зухвалі злочини.

Жертвою пограбунку наприкінці минулого року став 14-річний Роман зі Свалявщини. Від нього кілька молодиків відібрали мобільний телефон. Грабіжників не зупинив навіть той факт, що хлопець - інвалід...

 

Через два тижні трапився ще один випадок. У 28-річного Івана з Воловеччини в дорозі поламався автомобіль. Коли водій копирсався у двигуні, біля нього несподівано з’явилися троє молодих людей, один з яких допоміг полагодити авто. Подякувавши хлопцям, задоволений чоловік поїхав собі далі. Але на автозаправці він раптом зауважив: зник технічний паспорт на машину. Через деякий час йому зателефонував невідомець й запропонував за повернення документів заплатити 300 доларів. Невдовзі вимагачі приїхали на обумовлене місце. У них Іван впізнав недавніх знайомих, котрі допомагали йому відремонтувати автомобіль! Спритники наголосили: якщо не буде грошей, на водія чекає фізична розправа. Довелося чоловікові віддати вимагачам кілька десятків гривень та золоту каблучку.

 

Коли про обидва випадки довідалися працівники міліції, для затримання злочинців створили групу з числа  досвідчених фахівців. Врешті-решт працівники карного розшуку спіймали чотирьох молодиків з Мукачівщини та Свалявщини віком від 20 до 30 років, які підозрювалися у причетності до скоєння злочинів. Їхнім ватажком, як з’ясувалося, був 25-річний Василь. Він уже неодноразово опинявся на лаві підсудних, останнього разу отримав шість років ув’язнення. Розшуковики встановили: згадані злочини – справа рук затриманих молодиків. Організатора Василя заарештували, а його спільників відпустили на підписку про невиїзд. У молодика вилучили мобільний телефон, відібраний від інваліда. А під час розслідування справи слідчі довели причетність Василя і до скоєння інших тяжких злодіянь. Після завершення слідства обвинувальний висновок передали в один із районних судів.

 

Хай живе наш «гуманний» суд…

 

Здавалося, правосуддя поставить логічну крапку у розслідуванні злочинів й винесе справедливе покарання зловмиснику. Та під час розгляду справи суддя раптом виявив незрозумілу поблажливість до підсудного. Замість того, аби призначити реальний термін покарання, Василя засудили... до чотирьох років позбавлення волі та звільнили його від покарання з іспитовим терміном на три роки. Себто засудили умовно. При цьому служителі Феміди чомусь не врахували, що підсудний вже неодноразово судимий, а також скоював тяжкі злочини у складі групи. Та й про яку мораль злочинця можна говорити, коли той додумався пограбувати інваліда?..

 

Така незрозуміла поблажливість суду, звісно, викликала обурення у працівників карного розшуку. І це зрозуміло, адже щоб знешкодити зловмисника, оперативники витратили чимало часу та зусиль. Як повідомляє ВЗГ ГУМВС, районна прокуратура оскаржила рішення районного суду. Співробітники міліції сподіваються, що Закарпатський апеляційний суд об’єктивно розгляне справу й винесе справедливий вирок злочинцеві.

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
При передруці гіперпосилання на zakarpatpost.net обов’язкове!
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 829 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
У США ховають чорних кішок: у Halloween на них полюють сатаністи
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...