Вчені знайшли у каві речовину, що перешкоджає розмноженню бактерій, що спричиняють неприємний запах.
Речовини, які містяться у каві, перешкоджають розмноженню в ротовій порожнині бактерій, що викликають неприємний запах, стверджують вчені з Ізраїлю.
Нове дослідження довело, що активні інгредієнти кави можуть допомогти в лікуванні неприємного запаху з рота, зазначив професор Мел Розенберг з медичного факультету Тель-Авівского університету.
За словами вчених, у виникненні неприємного запаху з рота багато причин, включаючи бактерії, які знаходяться на гландах, та стоматологічні проблеми.
Автори дослідження зазначають, що як тільки з екстракту кави буде виділено речовину, що відповідає за цю функцію, її можуть додати у жувальну гумку, льодяники або гігієнічні розчини.
Нагадаємо, раніше американські вчені встановили, що причиною неприємного запаху з роту є бактерії Solobacterium moorei, що живуть на поверхні язика. Для боротьби з ними медики порекомендували двічі на день чистити поверхню язика спеціальними щітками і використовувати антибактеріальну зубну пасту.
|