«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 27.11.2024, 15:14:17

Головна » 2009 » Липень » 4 » Закарпаття: В Ужгороді отруїлися грибами



Закарпаття: В Ужгороді отруїлися грибами
09:34:04
 
Щороку, з настанням літнього сезону, в області незмінно реєструються випадки отруєнь населення дикорослими грибами. Причиною отруєнь в більшості випадків стає вживання пластинчастих отруйних грибів, які помилково приймаються за такі їстівні гриби, як печериці, сироїжки, опеньки.

 

Не став винятком і 2009 рік: на даний час вже зареєстровано 2 випадки отруєння з числом потерпілих – 9 осіб, серед яких 1 дитина. Постраждали мешканці Ужгорода – 2 родини ромської національності, які збирали гриби в лісі поряд з мікрорайоном «Шахта». Причиною отруєнь стали пластинчасті гриби, з яких було приготовано суп. В результаті споживання страви на лікарняних ліжках опинилися 8 дорослих та дворічна дитина. Після надання первинної медичної допомоги семеро потерпілих самовільно покинули стаціонар, продовжили лікування тільки 2 особи, в т.ч. дитина.

 

Основними причинами виникнення отруєнь, як свідчить статистика, є необізнаність людей з правилами збирання дикорослих грибів, а також порушення технології приготування грибних страв. Причиною важких наслідків отруєнь, в тому числі й смертельних випадків, стає зволікання зі зверненням по медичну допомогу, самолікування.

 

Тому, на початку «грибного сезону», хочеться ще раз застерегти шанувальників «тихого полювання» і нагадати окремі правила запобігання грибним отруєнням:

Ніколи не вживати в їжу невідомі гриби!

 

Не збирати гриби, в їстівності яких є навіть найменший сумнів: схожі на їстівні, але ще не дозрілі, з недостатньо вираженими формами та кольором.

 

Не брати гриби з ознаками цвілі, загнивання, ослизлості, перестиглі та червиві.

Не збирати гриби, які  зростають поблизу промислових  підприємств, шосейних та залізничних доріг, сміттєзвалищ.

Не зберігати свіжозібрані гриби без холоду тривалий час.

 

Перед кулінарною обробкою гриби обов'язково ретельно промити і попередньо прокип'ятити, а відвар злити.

Не вживати велику кількість грибної страви на 1 прийом їжі, або протягом однієї доби.

Не дозволяти вживання грибних страв дітям, особливо до 3-х років.

 

У випадках появи ознак отруєння негайно звернутись по кваліфіковану медичну допомогу.

Залишки грибів та страви зберегти до приходу лікаря для встановлення причин отруєння і призначення відповідного лікування.
 
 
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 623 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Український грабіжник тероризує Нью-Йорк: він став ворогом №1 для ФБР
Депутати Рахівщини прийняли Звернення до керівництва держави щодо нарахування оплати за спожиту електроенергію для горян
Акції ВО Свобода: у Києві зобразили "кремлівських карликів", у Львові повісили "Діму Сабачніка"
МВС розглядає кілька версій убивства заступника директора Інституту світової економіки
Муніципальна міліція та комунальники демонтували незаконну тимчасову споруду
ООН перепросила Білорусь за звинувачення у нелегальних поставках зброї в Кот-д'Івуар
Сьогодні в Ужгороді покажуть дві вистави відомих київських режисерів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...